Cumartesi "kavurucu" sıcaklar geliyor

- Bir süredir ortalamanın 2 ila 4 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların, cumartesi günü 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor - Meteoroloji 1. Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel: - "Sıcaklıklar cumartesi günü ise ortalamanın 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Sıcaklıklar Marmara'da ortalama 35, Ankara'da 40, Trabzon ve Samsun civarında 32, Doğu illerinde 40 derecenin üzerine çıkacak"

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi "kavurucu" sıcaklar geliyor

İSTANBUL (AA) - Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cumartesi günü 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Tayfun Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir süredir sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

Havanın ülke genelinde az bulutlu ve açık geçtiğini dile getiren Yüksel, sıcaklık ve bu durumun bir süre daha artarak, devam edeceğini ifade etti.

Yüksel, 4 gün boyunca ülke genelinde sıcağın etkisinin oldukça hissedileceğini aktararak, "Türkiye'nin genelinde olukça sıcak günler bizi bekliyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı sıcaklıklar görülecek. Bunun yanı sıra da Marmara ve İstanbul'da bunaltıcı sıcaklığın yaşanacağı birkaç gün bizi bekliyor." dedi.

- İstanbul'da sıcaklık 35 dereceyi bulacak

Özellikle cumartesi günü aşırı sıcakların görüleceğini anlatan Yüksel, "Şu anda zaten mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görülüyor. Sıcaklıklar cumartesi günü ise ortalamanın 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Sıcaklıklar Marmara'da 35, Ankara'da 40, Trabzon ve Samsun civarında 32, Doğu illerinde 40 derecenin üzerine çıkacak." diye konuştu.

Yüksel, İstanbulluları da yüksek sıcaklar konusunda uyararak, şu bilgileri verdi:

"İstanbul da sıcak hava dalgasından nasibini alacak. Bugün en düşük sıcaklık 22, en yüksek sıcaklık ise 32 derece. Yarın, en düşük 22, en yüksek 33 derece sıcaklık bekliyoruz. Cumartesi ise en düşük 22, en yüksek 35 derece olacak. Pazardan itibaren sıcaklıklar düşmeye başlayacak. Buna göre pazar en düşük 23, en yüksek 32 derece olmasını bekliyoruz."

Hafta başından itibaren bulutlu ve serin bir havanın beklendiğini kaydeden Yüksel, "Özellikle salı gününden itibaren serin ve yağışlı hava etkili olacak. Ülke genelinde sıcaklıklar tekrar ortalamanın 2 ila 4 derece üzerine kadar gerileyecek. Buna göre, salı günü Marmara'nın kuzey ve doğusunda, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sağanağın etkili olmasını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar