Çukurca'daki terör operasyonu

- Çukurca kırsalında devam eden Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen teröristlerden çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi - Ele geçirilen mühimmat arasında saatli bomba düzeneği de bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Çukurca'daki terör operasyonu

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Çukurca kırsalında gerçekleştirilen Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristlerden çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmat arasında saatli bomba düzeneği de bulunuyor.

Güvenlik kaynakları, Çukurca ilçesi kırsalında dün gerçekleştirilen Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerden ele geçirilen silah, mühimmat ve örgütsel dokümana ilişkin görüntü ve fotoğrafları paylaştı.

Operasyon kapsamında bir komando taburu tarafından, kendi bölgesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden ele geçirilen silahlar arasında doçka, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 kanas keskin nişancı tüfeği, 2 bixi makinalı tüfek, 2 RPG-7 roketatar, av tüfeği, 2 antitank roketatar, antipersonel roketatar ve çok sayıda el bombası ile silahlara ait çok sayıda şarjör yer aldı.

İlk kez bir saatli bomba düzeneğinin de bulunduğu operasyonda çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra 6 gaz maskesi, 2 termal silah dürbünü, lazerli mesafe ölçme cihazı, kamera, ses kayıt cihazı, araç telsizi, el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Yorumlar