Çukurca'nın şehit pilotları memleketlerine uğurlandı

- Teröristlerle çıkan çatışma sonrası bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Pilot Müjdat Kerem Şahan ve Burak Abikebahşi ile Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin'in cenazesi memleketlerine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Çukurca'nın şehit pilotları memleketlerine uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışma sonrası bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 2 pilot üsteğmen ve sağlıkçı astsubay için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, 2. Ordu Komutuna Orgeneral Adem Huduti, Vali İbrahim Taşyapan, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehitler Üsteğmen Pilot Müjdat Kerem Şahan ve Burak Abikebahşi ile Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin'in cenazeleri memleketlerine uğurlandı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilot şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.

Yorumlar