Çorum'daki trafik kazası

- Kazada hayatını kaybeden 11 kişiden 7'sinin kimlik tespiti yapılarak cenazeler ailelere teslim edildi - Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül: - "Cenazelerin adli tıptaki işlemleri bitti" - "Konusunda uzman ekip araçta inceleme başlattı. Amacımız kaybolmadan delilleri bir an önce toplamak ve sonrasında incelemek"

Google Haberlere Abone ol
Çorum'daki trafik kazası

ÇORUM (AA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsünün yol kenarında park halindeki tıra arkadan çarparak alev aldığı kazada yaşamını yitiren 11 kişiden 7'sinin kimlik tespiti yapılarak cenazeler ailelere verildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmancık'ta yolcu otobüsünün tıra çarparak yandığı, 11 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Kazada hayatını kaybeden 11 kişinin cenazesinin Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına sevkinin dün gece tamamlandığını belirten Yurdagül, cenazelerin buradaki işlemlerinin bittiğini kaydetti.

Yurdagül, sürücüler İsmet Eslen ve Ahmet Civlez, muavin Cihan Çakmak, yolcular Mehmet Cula, Mine Demir, Ayşe ve Murat Delice'nin kimliklerinin belirlenerek cenazelerin yakınlarına teslim edildiğini bildirdi.

- Otobüs incelemeye alındı

Yediemin otoparkına çekilen otobüsün, jandarma kriminal uzmanlarından oluşan ekip tarafından incelemeye alındığını ifade eden Yurdagül, "Konusunda uzman ekip araçta inceleme başlattı. Amacımız kaybolmadan delilleri bir an önce toplamak ve sonrasında incelemek. Alınan delillerin analiz ve incelemesi belli bir zaman alıyor. Soruşturma farklı yönleriyle de sürüyor." dedi.

- Tedavileri tamamlanan yaralılar taburcu edildi

Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılan 12 yaralının taburcu edildiği belirtildi. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 9 yaralıdan 4'ünün taburcu edildiği, birinin ise Tokat Devlet Hastanesine gönderildiği öğrenildi.

İmparator Turizm firmasına ait İstanbul'dan Tokat'a giden 60 FH 302 plakalı yolcu otobüsü, dün Osmancık-Kargı karayolunun 30. kilometresindeki Ardıç mevkisinde, yol kenarında park halindeki tıra arkadan çarparak alev almıştı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 21'inin hastanelere kaldırıldığı, hafif yaralanan 2 yolcunun olay yerinden geçen başka bir otobüsle Tokat ve Amasya'ya götürüldüğü bildirilmişti.

Kazada, otobüs sürücüleri İsmet Eslen ve Ahmet Civlez, muavin Cihan Çakmak ile yolcular Esra Kel, Mine Demir, Ayşe ve Murat Delice, Mehmet Cula, Mervenur Özçiftçi, Dürdane ve Betül Kaplan hayatını kaybetmişti.

Yorumlar