Çorum'daki orman yangını

- Çorum Orman İşletme Müdürü Çatalcam: - "Şu an itibariyle yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çorum'daki orman yangını

ÇORUM (AA) - Çorum'un Osmancık ilçesinde iki gündür süren orman yangınının tamamen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yukarızeytin köyünde 10 Ağustos Çarşamba akşamı başlayan şiddetli rüzgar ve arazinin dağlık olması nedeniyle kontrol altına almakta güçlük çekilen orman yangınının ekiplerin özverili çalışmasıyla tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Yangınına Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Ankara ve Çankırı'daki orman işletme müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 2 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildiğini belirten Çatalcam, "Şu an itibariyle yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Yangının ne kadar alanda etkili olduğunu da kısa sürede tespit edeceğiz." dedi.

Çatalcam, yangının çıkış nedeninin de araştırıldığını kaydetti.


Yorumlar