Çorum'daki cinayet davasında karar

- Tartıştığı iş yeri sahibini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Çorum'daki cinayet davasında karar

ÇORUM (AA) - Çorum'da tartıştığı iş yeri sahibini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya eski Çorum Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Özdemir'i (58) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Eryücel (37) ile taraf avukatları katıldı.

Eryücel, son savunmasında, cinayeti işlediği için pişman olduğunu söyledi.

Yaklaşık 8 yıldır Özdemir'in sahibi olduğu tavuk çiftliğinde çalıştığını anlatan Eryücel, şunları kaydetti:

"Olay yaşanmadan bir süre önce maaşıma zam yapılacağı söylendi ancak zam almadığım gibi çeşitli kesintiler oldu. Olayın yaşandığı gün kendisiyle bu konuyu görüşürken tartışmaya başladık. Bana küfür edince kavga ettik. Kavga sırasında tavuklara verdiğimiz yemlerin çuvallarını açmak için kullanılan bıçakla kendisine saldırdım. Daha sonra sağlık ekipleri ile jandarmayı arayarak ihbarda bulundum. Çok pişmanım, her şey bir anda gelişti."

Mahkeme heyeti, "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis verdiği sanığın cezasını, daha sonra samimi itirafları ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 25 yıla indirdi.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tavuk çiftliğinde geçen yıl mart ayında işletme sahibi Özdemir'i bıçakla öldürdüğü iddiasıyla çiftlik çalışanlarından Eryücel tutuklanmıştı.

Yorumlar