Çorum'da "15 Temmuz O An'lar" fotoğraf sergisi"

- Çorum Belediyesi tarafından, Anadolu Ajansı muhabirlerince çekilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz O An'lar" fotoğraf sergisi açıldı - Belediye Başkan Vekili Gül: - "15 Temmuz, Türkiye için bir milat oldu. Çanakkale Zaferi'ndeki o ruhu ve mücadeleyi adeta tekrar yaşadık. Kaybettiğimizi sandığımızı değerleri de aslında yitirmediğimizi görmüş olduk"

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da "15 Temmuz O An'lar" fotoğraf sergisi"

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerince çekilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz O An'lar" fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Çorum Belediyesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışında, Türk milleti için, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin asla unutulmaması gereken bir dönüm noktası olduğu söyledi.

Dünyada kendi halkının üzerine ateş açan başka bir örgüt olmadığına dikkati çeken Gül, "Ben yaklaşık 10 yıl önce Fetullah Gülen'e 'FETÖ' dediğim için bir seçim kaybettim. Şükürler olsun ki tespitimizde yanılmadık ancak bunların bu kadar ileri gidebileceğini de beklemiyorduk. 15 Temmuz, Türkiye için bir milat oldu. Çanakkale Zaferi'ndeki o ruhu ve mücadeleyi adeta tekrar yaşadık. Kaybettiğimizi sandığımızı değerleri de aslında yitirmediğimizi görmüş olduk." dedi.

Gül'ün konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve bazı davetlilerle sergiyi gezen Gül, fotoğrafları inceledi.

AA muhabirlerince çekilen, darbe girişimi ve sonrasını anlatan fotoğraflara, öğrencilerle vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerle birlikte sergiyi gezen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Halil Çimen, 1980 yılındaki askeri darbeyi yaşadığını belirterek, "Türk milleti olarak vatanımıza, bayrağımıza, devletimize sahip çıktık. 15 Temmuz'un asla unutulmaması ve unutturulmaması lazım. Ben de öğrencilerimi alarak sergiye getirdim. Gelecek kuşakların o günkü mücadeleyi unutmaması için hepimizin sorumluluk alması gerekiyor." diye konuştu.

Sergide bir fotoğrafı yer alan Seyhan Eren de darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerinde sabahlara kadar meydanları terk etmediğini dile getirerek, "Bugün olsa yine aynısını yaparım. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. O günleri bir daha yaşatmasın." ifadesini kullandı.

AA muhabirlerinin fotoğraflarının yanı sıra darbe girişimi sırasında şehit olan Çorumlu vatandaşların fotoğraflarının da yer aldığı sergi iki hafta süreyle ziyarete açık kalacak.



Yorumlar