Çorum iş dünyasının dünya merkezi sevinci

- Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal: - "Dünyanın merkezi olma avantajımızı, öncelikle turizm potansiyelimizin daha iyi kullanmak ve daha iyi tanıtarak değerlendirmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
Çorum iş dünyasının dünya merkezi sevinci

ÇORUM (AA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Google'ın dünya yüzeyinin coğrafi merkezini Çorum olarak işaretlemesine ilişkin "Dünyanın merkezi olma avantajımızı öncelikle turizm potansiyelimizin daha iyi kullanmak ve daha iyi tanıtarak değerlendirmeliyiz." değerlendirmesin

Başaranhıncal, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın merkezinin Çorum olarak işaretlenmesinin il adına bir kazanç olduğunu, Çorumlular olarak elde edilen fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çorum'un turizm ve sanayi alanında önemli zenginliklere sahip olduğuna dikkati çeken Başaranhıncal, şunları kaydetti:

"Dünyanın merkezi olma avantajımızı, öncelikle turizm potansiyelimizin daha iyi kullanmak ve daha iyi tanıtarak değerlendirmeliyiz. Bu avantajı iyi değerlendirerek, turistleri ilimize çekmemiz lazım. Turistlerin Çorum'a gelmesini kolaylaştırmak adına kısa vadede Amasya Merzifon Havaalanı'nın kullanılması gerekiyor. Bu nedenle ilk önce havaalanı konusu çözüme kavuşturulmalıdır. Orta vadede ise ilimize ait bir havaalanı yapılmalıdır. Amasya Merzifon Havaalanı'ndaki terminal binası daha modern hale getirilmelidir. İnsanlarda oluşturulan ilk izlenim oldukça önemlidir. Bundan hareketle şehrimize gelecek turistleri daha iyi karşılamak için havaalanı terminalinin yenilenmesi şarttır."

Yorumlar