Commerzbank, 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın en büyük ikinci bankası kabul edilen Commerzbank, ana işlerine konsantre olmak için yeniden yapılanmanın bir parçası olarak...

Google Haberlere Abone ol
Commerzbank, 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın en büyük ikinci bankası kabul edilen Commerzbank, ana işlerine konsantre olmak için yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gelecek yıllarda 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Commerzbank’tan yapılan açıklamada, bankanın yeniden yapılandırmaya gittiği belirtilerek, "2020 yılı sonuna kadar Commerzbank, karlılığını sürdürülebilir şekilde artırmış olacak. 'Commerzbank 4.0' stratejisinin bir parçası olarak banka, kendi temel işlerine konsantre olacak, ilgili süreçlerin yüzde 80'ini dijitalleştirecek ve böylece önemli verimlilik artışları elde edecek." denildi.

Bu kapsamda 9 bin 600 kişinin işten çıkarılacağı aktarılan açıklamada, bankanın kısa sürede ilgili işçi temsilcileriyle hazırlık görüşmelerine başlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, aynı zamanda, iş büyüme alanlarında 2 bin 300 yeni istihdam oluşturulacağı ve bu nedenle net tam zamanlı işten çıkarılan sayısının 7 bin 300'e inebileceği belirtildi.

Yeniden yapılandırma maliyetinin 1,1 milyar avroyu bulacağı ifade edilen açıklamada, bu maliyeti karşılamak için temettü ödemelerinin şimdilik askıya alındığı kaydedildi.

"Mevcut piyasa söylentilerine yanıt olarak, Commerzbank AG Yönetim Kurulu, 2020 yılına kadar taslak stratejik ve finansal hedefleri Denetim Kurulu'na sunduğunu onaylıyor." denilen açıklamada, bu hedeflerin uygulanmasına ilişkin henüz karar alınmadığı ve Yönetim Kurulu’nun Denetim Kurulu ile yarınki görüşmesinden sonra karar verileceği kaydedildi.

Yaklaşık 50 bin çalışanı bulunan banka, söz konusu işten çıkarmalarla personelini yaklaşık yüzde 20 azaltmış olacak.

Öte yandan, salı günü Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın adını açıklamadığı bir kaynağına dayandırdığı haberinde, Frankfurt merkezli Commerzbank’ın gelecek yıllarda yeniden yapılanma çerçevesinde yaklaşık 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirilmişti.

Yorumlar