Colgate’e "18 milyon dolarlık" ceza

-Avustralya Federal Mahkemesi, temizlik ürünleri şirketi Colgate’e 18 milyon Avustralya doları para cezası verdi

Google Haberlere Abone ol
Colgate’e "18 milyon dolarlık" ceza
MELBOURNE (AA) – Avustralya’da Federal Mahkeme, çamaşır deterjanlarında arzı sınırladığı ve fiyatları kontrol ettiğini kabul eden Colgate’e (Colgate-Palmolive Pty Ltd) 18 milyon Avustralya doları para cezası verdi.

Federal Mahkeme, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından Colgate hakkında, çamaşır deterjanlarında arzı sınırladığı ve fiyatları kontrol ettiği gerekçesi ile açılan davayı karara bağladı. Dava sonucunda iddiaları kabul eden şirkete mahkeme tarafından 18 milyon Avustralya doları ceza verildi. Mahkeme şirketin ACCC’nin 450 bin dolar tutarındaki masraflarını ödemesinin yanı sıra 3 yıl boyunca güncellenen ticaret uyum programlarına da katılmasına hükmetti.

Karar sonrası ACCC’nin resmi sayfasından yazılı bir açıklama yapan ACCC Başkanı Rod Sims, ‘‘Mahkeme bu cezaları kesmekle yapılanların ciddiyetini ortaya koydu, bu da tüketicilerin önemli bir ihtiyacı olan çamaşır deterjanlarının arzını ve fiyatlarını etkiledi.’’ ifadelerini kullandı.

ACCC, 2013 yılının aralık ayında çamaşır deterjanı üreticileri Colgate, Cussons, Unilever ve süpermarket zinciri Woolworths’un kartel oluşturdukları gerekçesiyle Federal Mahkemeye dava açmıştı. ACCC tarafından diğer 3 şirket hakkında açılan dava ise devam ediyor. ​

Yorumlar