Çocuklarına ramazan bilinci vermek için 6 yıldır evini süslüyor

- Avustralya’da öğretmen çift, çocuklarına ramazan şuurunu verebilmek için her ramazan ayında evlerini süslüyor

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarına ramazan bilinci vermek için 6 yıldır evini süslüyor

MELBOURNE (AA) - Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan öğretmen çift, iki kızına ramazan bilincini aktarabilmek için 6 yıldır her ramazan ayında evlerini süslüyor.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Avustralya’da da Noel, Yılbaşı, Paskalya gibi özel günlerde sokaklar, iş yerleri, evler, okullar günler öncesinden dekore edilerek süsleniyor. Ülkede yaşayan bir çok Müslüman aile ve İslam okulları çocukların, farklı inançların gelenekleri ile süslenen bu özel günlerden etkilenmeleri için çeşitli önlemler alıyor. Çocukların dini inançlarının yanı sıra kültürlerini hissedebilmeleri için ramazan ayında, dini ve milli bayramlarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İkisi de öğretmen olan Derya ve Ahmet Helou çifti de iki kızını İslam inancına göre yetiştirmek için çaba sarf eden ailelerden biri. Her ramazan ayında ve bayramlarda evlerini süsleyen Derya ve Ahmet Helou, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

- "Çocuklarımızın ramazanın ruhunu hissetmelerini istiyoruz"

Ev süslemelerinde amaçlarının sadece görsel bir ortam oluşturmak olmadığını ifade eden Ahmet Helou, ‘‘Evimizi iki küçük kızımız olduğu için süslüyoruz ve çocuklarımızın ramazanın ruhunu hissetmelerini istiyoruz. Sadece sözlerle değil, yaptıklarımızla, evi süslemekle ve maneviyatı hissettirmekle.’’ dedi.

Derya Helou’da, 6 yıldır her ramazanda evini dekore etmesinin, çocukların bilinçlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek ‘‘Evimizi süslemenin bizim için çok büyük bir manası var. Çünkü bu ülkede, Müslüman olmayan bir ülkede yavrularımıza dinimizin sevgisini verebilmek, bayramı ve Ramazan’ı hissettirebilmek çok çok büyük bir şey bizim için.’’ diye konuştu.

- "Ramazanı en manalı şekilde çocuklara hissettirmeye çalışıyoruz"

Paskalya ve Noel süslemelerinin aylar öncesinden başladığını, bunu da çocukların gördüğünü dile getiren Derya Helou, bayram ve ramazanı çocukların hissetmelerindeki öneme vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bizde eğer bir nebze olsun bayramımızı tattırabilirsek çocuklarımıza, o sevinci onlara verebilirsek, hissettirebilirsek ne mutlu bize veliler olarak. O yüzden balonlar asıyoruz, değişik dekorasyonlar koyuyoruz, kitaplar okuyoruz çocuklarla, yani ramazanı en güzel şekilde, en manalı şekilde, çocuklara hissettirebilmeye anne baba olarak çaba gösteriyoruz evde.

Çocuklarımız dinlerinden ve kültürlerinden çok büyük gurur duyuyorlar ve hiç çekinmeden, utanmadan, rahatsız olmadan dinlerini okulda yaşayabiliyorlar, rahatlıkla öğretmene söyleyebiliyorlar.

Çocuklar her ramazan öncesinde ne zaman oruca başlayacaklarını öğretmenlerine bildiriyor. Öğretmenler de bu durumdan memnun."

Anne ve babasının tutumundan memnun olduğunu dile getiren Reyhan ile Yasemin de ramazan ayını çok sevdiklerini belirtti.

Yorumlar