Çocukları heveslenince ailece pilot oldular

- Çocuklarının paraşüt eğitimi almaya başlamasıyla yamaç paraşütü sporuyla tanışan İbrahim ve Ayşe Coşkuner çifti, şimdi ailece uçmanın keyfini yaşıyor - Anne Ayşe Coşkuner: - "Çocuklar için güvenli olup olmadığını öğrendik. Hiçbir tehlikesinin olmadığını söylediler. Çocuklar eğitime başladı. Ben de tabii anneleri olarak getir götür işlerinde yardımcı oluyordum. Ben de denedim ve ondan sonra devamı geldi. Sonra eşim de aynı şekilde o da çalışmalara katıldı. Devamında bütün aile bu sporun içine girmiş bulunduk. Çocukların hevesiyle başladık ve hepimiz pilot olduk"

Google Haberlere Abone ol
Çocukları heveslenince ailece pilot oldular

TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Çocuklarının hevesi ile yamaç paraşütü sporuyla tanışan İbrahim ve Ayşe Coşkuner çifti, çocuklarıyla birlikte paraşüt eğitimi alıyor.

Batuğ Coşkuner (10) ve Yalın Coşkuner(11) kardeşler ilk olarak tatil için gittikleri Antalya'da tandem uçuş yaparak paraşütle tanıştı.

Coşkuner çifti, yamaç paraşütüne ilgi duyan çocuklarının isteği üzerine Batuğ ve Yalın kardeşler Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü'nde (TEYAK) eğitim almaya başladı.

Çocukları paraşüt eğitimi aldıkları sırada onlara yardımcı olan anne ve babaları da daha sonra onlarla birlikte eğitim alıp paraşütle uçuş yapmaya koyuldu.

İbrahim Coşkuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada uçuş yapabilmek için havaların uygun olmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Çocuklarının yamaç paraşütü eğitimi almaya başlamasından sonra kendilerinin de bu spora ilgi duyduklarını belirten Coşkuner, "Yaz tatilinde geçen yıl Antalya Kaş'a gittiğimizde insanların yamaç paraşütüyle uçtuğunu gördük. Orada ilk çocuklarımız uçtu. İlk olarak tandem uçuşu yaptılar ve bu sporla böyle tanıştık" dedi.

Tekirdağ'da da yamaç paraşütü yapıldığını öğrenerek, bu yıl yaz tatilini Şarköy ilçesindeki Uçmakdere'de geçirdiklerini anlatan Coşkuner, şöyle konuştu:

"Yaz tatillerini Tekirdağ'da geçirmeye başlayınca böyle bir aktivitenin uygun olacağını düşündük. Ondan sonra hoca gözetiminde çocuklarının paraşüt eğitimi almalarına karar verdik. İlk başlarda çocukların eğitimini düşünüyorduk ama sonra anneleri merak saldı daha sonra hoca beni de kattı işin içine. Yavaş yavaş çocuklar paraşütü kaldırmayı öğrendiler."

Çocukların eğitimlerden sonra 250 metreden uçabildiklerini belirten Coşkuner, "Anneleri 650 metreden uçuyor. Ben çok çalışamadım ama ben de yakında 650 metreden uçacağım. Hafta sonları buraya gelerek burada çadır kuruyoruz. Paraşüt eğitim alanının kendine ait çadır alanı alanı var orada kalıyoruz. Hava şartları da elverişli olduğunda heyecanla uçuş için bekliyoruz. Havalar uygun olunca dört gözle tepelere çıkmayı bekliyoruz." diye konuştu.

- "Çocukların hevesiyle başladık ve hepimiz pilot olduk"

Anne Ayşe Coşkuner de çocuklara eğitim sırasında yardımcı olurken paraşüte dokundukça farklı şeyler hissedip kendisinin de eğitim almaya başladığını söyledi.

Eğitimleri tamamladıktan sonra ailece uçmaya başladıklarını dile getiren Ayşe Coşkuner, şöyle konuştu:

"İlk başlarda ne olduğunu bilmediğimiz bir şeydi açıkçası. Çocuklar için güvenli olup olmadığını öğrendik. Hiçbir tehlikesinin olmadığını söylediler. Biz de içimiz rahat bir şekilde uçuşa gönderdik. Babası yukarıda ben aşağıda karşıladım. Onlar hiçbir korku hissetmediklerini çok keyif aldıklarını söylediler. Çocuklar eğitime başladı. Ben de tabii anneleri olarak getir götür işlerinde yardımcı oluyordum. İlk yer çalışmalarıyla başladılar ben de yardımcı olmak istedim derken paraşüte dokundukça, dokundukça farklı bir şeyler hissetmeye başladım. Ben de denedim ve ondan sonra devamı geldi. Sonra eşim de aynı şekilde o da çalışmalara katıldı. Devamında bütün aile bu sporun içine girmiş bulunduk. Çocukların hevesiyle başladık ve hepimiz pilot olduk." şeklinde konuştu.

Yalın Coşkuner, eğitim almak için kararsız olduğunu ama daha sonra uçmaya başlayınca çok keyif aldığını söyleyerek, "İlk tandem olarak uçmuştuk ben ilk uçtuğumuzda biraz korkmuştum. Daha sonra uçunca keyifli geldi. Sonra Tekirdağ'da tandem uçtum. Ondan sonra paraşüt eğitimi almaya başladık kardeşimle. İlk seferinde kararlı değildim eğitim almak için ve daha sonra çok keyifli olduğunu gördüm. İlk olarak yer çalışmalarıyla başladık ve 100 metreden ilk uçuşumuzu yaptık. Bugün de 250 metreden uçacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar