Çocuklardan emniyet güçlerine duygulandıran mektuplar

- Başkentteki ilkokul 3. ve 4. sınıf ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan güvenlik güçlerine manevi destek amacıyla yazdığı mektuplar bölgeye gönderildi - 5. sınıf öğrencisi Gündoğdu'nun kendisini şehit çocuğu yerine koyarak yazdığı mektup duygulandırdı - Gündoğdu'nun mektubundan: - "Ben bağrıma taş basarım. Ay yüzlün, Mehlika'n hep güçlü olur, yeter ki vatan sağ olsun. Sen rahat uyu baba. Bu vatan için şehit olmaya aday binlerce Mehmetçik var ardında"

Google Haberlere Abone ol
Çocuklardan emniyet güçlerine duygulandıran mektuplar

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Başkentin 25 ilçesinde öğrenim gören ilkokul 3. ve 4. sınıf ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan güvenlik güçlerine manevi destek amacıyla mektup yazdı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan güvenlik güçlerine motivasyon sağlamak ve manevi destek vermek amacıyla nisan ayında başlatılan proje kapsamında öğrencilerin yazdığı duygu dolu 300 mektup bölgeye gönderildi. Mektupların, teslimi sırasında beş çocuk, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden gelen polislere yazdıkları mektupları okudu.

- Gözyaşlarına hakim olamadılar

Talatpaşa Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Elif Mine Koyuncu'nun "Kahraman vatan aşıkları" diyerek başladığı mektubu polisleri duygulandırdı. Koyuncu, mektubunda "Şerife Bacı soğuktan bebeğiyle titrerken askerlere götürdüğü mermiyi yorganına sarmıştı. Şerife Bacı'nın yüreği sizin yüreklerinizde atmaya devam ediyor. Vatan toprağı düşman ayaklarıyla çiğnenmesin diye emzikli bebeğini bırakarak genç yaşında çarpışmaya giden Nene Hatun'un elleri, ayakları sizlerin vücudunda yeniden can buluyor." satırlarıyla duygularını aktardı.

- Çocuğun şehit babasına mektubu

Şehit Bülent Göçer Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Mehlika Gündoğdu, kendisini bir şehit çocuğunun yerine koyarak yazdığı mektubunu okurken, dinleyenleri duygulandırdı.

Gündoğdu "Bugün silah arkadaşlarına mektup yazmamı istedi öğretmenim. Ben sana yazmak istedim baba çünkü yine seni özledim. Yine aklım karıştı baba. Özlem aklımı karıştırır mı? Bunu öğretmemiştin bana." sözleriyle başladığı mektubunda "Ben bağrıma taş basarım. Ay yüzlün, Mehlika'n hep güçlü olur, yeter ki vatan sağolsun. Sen rahat uyu baba. Bu vatan için şehit olmaya aday binlerce Mehmetçik var ardında." ifadelerine yer verdi.

Mektubunu AA muhabirine değerlendiren Mehlika Gündoğdu, kendisini babası şehit olmuş çocukların yerine koyduğunu belirterek, "Babası şehit olmuş çocukları televizyonlarda görüyoruz, onların ne düşündüğünü hayal ettim. Böyle bir mektup çıktı ortaya." dedi.

- "Bizim için mücadele veriyorlar"

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, "Türkiye'nin güvenliği için 7 gün 24 saat görev yapan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki polis ve asker arkadaşlarımızın orada yaşadığı güçlükleri hisseden ve duygularını kağıda dökerek, mektup yazarak onlara manevi destek vermek amacıyla böyle bir etkinliğe katılmış olmalarından dolayı hepsini kutluyorum." diye konuştu.

Bardakcı, emniyet mensuplarının vatan için, bayrak için, geleceğin teminatı çocuklar için canla başla mücadele ettiklerini vurguladı.

Daha sonra öğrenciler, bölgeye gönderilmesi için mektupları, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Metin Demirci'ye teslim etti.

Yorumlar