Çocuklar "bayram yeri" geleneğiyle Balat'ta buluştu

İSTANBUL (AA) - Unutulmaya yüz tutan "bayram yeri" geleneği, Balat'ta çocuklar için düzenlenen etkinlikle yeniden yaşatıldı. Çocuklara ve ihtiyaç sahibi...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar "bayram yeri" geleneğiyle Balat'ta buluştu

İSTANBUL (AA) - Unutulmaya yüz tutan "bayram yeri" geleneği, Balat'ta çocuklar için düzenlenen etkinlikle yeniden yaşatıldı.

Çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım eden Hobbit House Evi tarafından düzenlenen etkinlikte, bayramda tatile çıkamayan çocuklar, Balat'ta düzenlenen programla doyasıya eğlendi.

Etkinliği düzenleyen Murat Asilcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, unutulan bir geleneği Balat'ta çocuklarla yeniden yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

"Bayram yeri" geleneğine katılan herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Asilcan, şöyle devam etti:

''Çocuklar çok mutlu bugün. Bu etkinliği 'Hayat Paylaştıkça Güzel' sloganıyla düzenledik. Etkinlikte mahallede çocuk bandosu eşliğinde şarkılar söylendi. Balonlar dağıttık çocuklara. Çocuklarla hep beraber bayramlaştık. Bugün burada çocuklara 2 bin tane oyuncak dağıttık. Bunun yanında çikolatalar verdik. 2 bine yakın kıyafet dağıtıldı. Bin adet masal ve öykü kitabını çocuklara dağıttık. Bunun yanında çok sayıda Suriyeli çocuk da katıldı. Onlar da çok eğlendi. Çok güzel bir bayramlaşma oldu. Eski geleneği artık her yıl bayramda bu güzel mahallede yaşatacağız.''

Etkinliğe katılan çocuklardan Sinem Deniz ise çok eğlendiklerini belirterek, ''Çok mutluyuz. Şarkılar söyledik. Bir şeyler yedik. Bayramı çok güzel kutladık.'' dedi.

Ahmet Bilir de, çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, ''Murat ve Sinem ablama teşekkür ediyorum. Onlar bu mahalleye geldikten sonra çok güzel eğleniyoruz. Bize kitaplar oyuncaklar veriyorlar. Onlar sayesinde çok mutlu oluyoruz.'' diye konuştu.

Yorumlar