Çocuk Oyunları Şenliği

- Atakum'da düzenlenen şenlikte çocuklar, "Yağ satarım bal satarım", "Yakan top" ve "Mendil kapmaca" oynadı

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Oyunları Şenliği

SAMSUN (AA) - Samsun Atakum'da düzenlenen geleneksel "Çocuk Oyunları Şenliği"nde çocuklar, "Yağ satarım bal satarım", "Yakan top" ve "Mendil kapmaca" gibi nostaljik oyunlarla eğlendi.

Atakum Belediyespor Kulübü Tesisleri'nde Atakum Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği şenlikte renkli görüntüler oluştu. Şenlik kapsamında doyasıya eğlenen çocuklar, geleneksel oyunlarla tanıştı.

Oyunlarda birbiriyle yarışan çocuklara, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş da zaman zaman eşlik etti.

Çocukların sportif faaliyetlerle buluşturulmasının önemine dikkat çeken Taşçı, etkinliğe 15 okuldan bin 100 çocuğun katıldığını söyledi.

Böylesi güzel bir etkinlikte çocuklarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taşçı, "Sportif faaliyetler ve kültürel etkinlikleri çocuklarımıza sunmaya özen gösteriyoruz. Çocukları bu tür faaliyetlere yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan korumak, teknoloji bağımlısı haline gelmelerinin önüne geçmek için son derece önemlidir. Geleneksel çocuk oyunlarını oynayan, mücadele eden çocukların yüzlerinde mutluluğu görünce ne kadar doğru bir etkinlik gerçekleştirdiğimizi bir kez daha anladık." diye konuştu.

"Çocuk Oyunları Şenliği", 2 gün sürecek.

Yorumlar