Çocuk mahkumların mektupları ücretsiz gidecek

- Adalet Bakanlığınca yapılan çalışmayla, cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlü çocuklar, resmi kurumların yanı sıra ailelerine, pul ücreti ödemeden mektup gönderebilecek - Çocuklar, ailelerinin bayramlarını da Türk Kızılayınca hazırlanan özel tebrik kartlarıyla kutlayacak - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: - "Çocuklarımızın yazışmalarında Türk Kızılayı tarafından bastırılan pullar kullanılacak ve bu şekilde pul gideri karşılanmış olacak"

Google Haberlere Abone ol
Çocuk mahkumların mektupları ücretsiz gidecek

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki çocuk tutuklu ve hükümlülerin resmi kurumların yanı sıra ailelerine gönderecekleri mektuplardaki pul ücretleri kaldırıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk hükümlü ve tutukluların, ceza infaz kurumlarındaki yaşam koşulları açısından dışarıdakilerden farklı olmamasına, sağlıklı sosyal ortamda büyümesine önem verdiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, çocukların dışarıyla iletişiminin olumlu koşullarda sağlanması ve özellikle mektuplaşma konusunda maddi imkansızlık engelinin ortadan kaldırılması için talimat verdiğini belirten Yıldırım, bu konuda Türk Kızılayı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını anlattı.

- "Pul gideri karşılanacak"

Ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlü çocukların yazışmalarındaki posta giderlerinin Türk Kızılayınca karşılanmasına karar verildiğini bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Böylece uzunca süredir yapılan çalışmanın meyvesini aldık. Hem kamuoyunun bu konudaki beklentisini hem de çocukların ihtiyacını karşılamış olduk. Çocuklarımızın resmi kurumlar, aileleri ya da dışarıyla yaptıkları yazışmalarında Türk Kızılayı tarafından bastırılan pullar kullanılacak ve bu şekilde pul gideri karşılanmış olacak."

Bayramda da çocuk tutuklu ve hükümlüler için farklı bir uygulamanın hayata geçirileceğini dile getiren Yıldırım, çocukların, ailelerinin bayramlarını kutlamada, Türk Kızılayınca hazırlanan özel tebrik kartlarını kullanacağını ifade etti.

Çalışmayla, unutulmaya yüz tutan mektup kültürünün de çocuklar arasında yaşatılacağına değinen Yıldırım, Türk Kızılayı ile yapılacak protokolün ardından uygulamanın hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar