Çocuk Kitapları Fuarı Bağcılar’da açıldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" ve "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" kapsamında, Çocuk Kitapları Fuarı açıldı. Belediyeden...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Kitapları Fuarı Bağcılar’da açıldı
İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" ve "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" kapsamında, Çocuk Kitapları Fuarı açıldı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açılan fuar, 20 Kasım'a kadar devam edecek. Fuarda ayrıca, minik ellerin yaptığı Suriye'deki katliamların anlatıldığı resimler de sergileniyor.
Fuarın açılışını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirterek, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade etti.
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla kütüphaneler inşa ederek hizmete sunduklarını da aktaran Çağırıcı, fuarın bu anlamda önemli bir etkinlik olacağını kaydetti.
Açılışta daha sonra, Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Suriye, Savaş ve Çocuk" konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Burada öğrenciler, duygularını yazdığı notları, "Çocuk hakları konusunda benim de söyleyeceklerim var" sloganının yazılı olduğu dilek kutusuna bıraktı.
Başkan Çağırıcı da dilek kutusuna bıraktığı not kağıdına şunları yazdı:
"Allah İslam aleminin yardımcısı olsun. Savaşlar dursun. Artık kan ve gözyaşı akmasın. İnsanlar ölmesin. Çocuklarımız ölmesin, anasız babasız büyümesin."
Fuara yoğun ilgi gösteren öğrenciler, Bağcılar Belediyesi'nin ilçedeki öğrencilere dağıttığı kumbaralarda biriktirdikleri parayla stantlardaki kitaplardan satın aldı.

Yorumlar