Clinton'dan, Trump'ın iş hayatına eleştiri

- Clinton: "Trump Atlantik City'deki (iflas) geçmişiyle Amerikan ekonomisine ne yapabileceğini gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Clinton'dan, Trump'ın iş hayatına eleştiri

NEW YORK (AA) - Demokrat Parti'nin muhtemel adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel adayı iş adamı Donald Trump'ın Atlantic City'deki iflasını örnek göstererek, Trump'ın kazanması haline yapacağını, Atlantic City'de gerçekleştirdiğini ifade etti.

ABD'de 8 Kasım 2016'da yapılacak Başkanlık yarışına aylar kala, muhtemel başkan adayları, adaylıklarını resmi olarak teyid edecekleri parti kongreleri öncesinde, birbirlerine yönelik sert eleştirilerine devam ediyorlar.

Hillary Clinton, New Jersey'e bağlı Atlantic City'de yaptığı konuşmada, Trump'ın iflasını kastederek, "Trump, Atlantik City'deki geçmişiyle Amerikan ekonomisine ne yapabileceğini gösterdi" dedi.

Trump'ın "Dünyanın 8'nci Harikası" olarak belirttiği Trump Taj Mahal adlı işletmesiyle ilgili 2009'da iflas başvurusunda bulunduğunu, çalışanların sağlık sigortası ve emeklilik haklarını iptal ettiğini belirten Clinton, Trump'ın kasım ayında kazanması haline yapacağını, Atlantic City'de gerçekleştirdiğini ifade etti.

Clinton'ın New Jerseylilere hitabında Trump'a desteğini bildiren New Jersey Valisi Chris Christie'ye de eleştiride bulundu.

Clinton, "Şayet sizin valiniz Trump'ın etrafında dolaşmak, paltosunu tutmak yerine, işini yaparsa New Jersey'in ekonomisini yeniden canlandırmış olacak" dedi.

- Trump'tan Twitter üzerinden cevap

Clinton'a Twitter üzerinden cevap veren Trump ise "Atlantic City'de çok para kazandım ve 7 yıl önce güzel bir zamanlamayla terk ettim. Pols (politikacılar) büyük yanlışlar yaptı ve çok fazla iflaslar var" diye yazdı.

Trump bir başka Twitter mesajında ise Clinton'u, Dışişleri Bakanlığı görevi sırasında elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

Trump, "Clinton FBI'ya ve ülke halkına yalan söyledi. O çok suçlu. Fakat izleyin, onun da zamanı gelecek." şeklinde yazdı.

Clinton, birkaç gün önce, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) gönüllü olarak giderek "elektronik posta skandalıyla" ilgili 3,5 saate yakın ifade verirken, FBI Direktörü James Comey, Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı dönemindeki resmi yazışmalarda kişisel elektronik posta hesabını kullanmasıyla ilgili "suç isnadına gerek olmadığını" bildirmişti.


Yorumlar