Çizdiği resimlerin geliri sokak hayvanlarına

- Bursalı kadın ressam Mungan, çizdiği kedi ve köpek resimlerini açtığı sergilerde satarak, gelirini sokak hayvanları için harcıyor - Sokak hayvanlarına mama alan, elde ettiği gelire göre tedavilerinin gerçekleştirilmesi için para gönderen Mungan, 27 Mayıs'ta Eskişehir'de "Sevginin Katıksızı" adlı sergi açmaya hazırlanıyor

Google Haberlere Abone ol
Çizdiği resimlerin geliri sokak hayvanlarına

ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Bursa'da yaşayan ressam Filiz Mungan (36), çizdiği kedi ve köpek resimlerini, açtığı sergilerde satarak gelirini sokak hayvanları için harcıyor.

Eskişehir'e sokak hayvanları yararına sergi açmaya gelen Mungan, AA muhabirine, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu söyledi.

Mungan, birkaç yıl önce annesini kaybettikten sonra bir köpek edindiğini ve bu köpeğinin hayatında çok şeyi değiştirdiğini anlattı.

Daha sonra sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekmeye başladığını belirten Mungan, "Fotoğraf çekmek bana yetersiz geldi. Sonra sokak hayvanlarının resimlerini betimleme hissi duydum. Benim üç köpeğim var ve köpeklerimin portrelerini yaptım. Daha sonra sokakta gördüğüm sokak köpeklerinin ve kedilerinin fotoğraflarını çekip resimlerini yaptım." dedi.

Mungan, hobi olarak yaptığı resimlerin birikmeye başladığını ardından bu resimleri sosyal medyada paylaştığını aktararak, şöyle konuştu:

"Resimler sosyal medyada beğenildi ve çok paylaşıldı. Bunları yaparken aklıma yine bir fikir geldi. 'Bu resimler birikti, bari bir amaca hizmet etsin' dedim. Bursa'da ocak ayında ilk resim sergimi açtım. Sokak hayvanlarına adanmış bir sergiydi ve gelirini de bunun için harcadım. Sulu boya ve el skeçlerinden oluşan bir sergiydi. Çok güzel ilgi gördü. O sergiden elde ettiğim gelirle sokak hayvanları için 150 kilogramlık bir mama alabildim. Bir köpeğin ameliyat olabilmesi için para gönderebildim. Bursa'da 30-40 kadar köpeği besleyebildim. Daha sonra bu işi devam ettirdim."

Filiz Mungan, Eskişehir'de 27 Mayıs'ta "Sevginin Katıksızı" adlı yine bir sergi açacağını ve bu sergiden elde ettiği geliri de sokak hayvanları için harcayacağını kaydetti.

Sokak hayvanları için bir şeyler yapabilmenin insana farklı duygular kattığını vurgulayan Mungan, "Çok güzel tepkiler alıyorum. Bu konuda bana destek olabilmek için resimlerimi satın alan çok kişi oluyor. Yoğun ilgi nedeniyle sergilerim devam edecek. Bunun yanında resim kursu açmam için yoğun talep de aldım. Bu talebin üzerine de Bursa'da bir atölye açtım. Orada da resim meraklılarına kurs veriyorum." diye konuştu.

Yorumlar