Çin'den altyapıya 723 milyar dolar

-Demir yolu, havaalanı, otoyol, su yolları ve şehir içi raylı taşıma çalışmalarını kapsayan 3 yıllık altyapı eylem planında 303 proje bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Çin'den altyapıya 723 milyar dolar

PEKİN (AA) - Çin, önümüzdeki 3 yılda altyapı yatırımlarına 723 milyar dolar harcayacak.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) yayın organı Halkın Günlüğü gazetesine göre, ülkede resmi olarak başlatılan 3 yıllık eylem planına göre altyapı çalışmalarına 4,7 trilyon yuan (yaklaşık 723,8 milyar dolar) yatırım gerçekleştirilecek.

Demir yolu, havaalanı, otoyol, su yolları ve şehir içi raylı taşıma çalışmalarını kapsayan 3 yıllık altyapı eylem planında toplamda 303 proje bulunuyor.

Ülkede 2 trilyon yuan ile altyapı yatırımında başı 20 bin kilometrelik demir yolu hattı çekecek. Bütçenin diğer kısmı ise 54 otoyol, 50 havaalanı ve 10 su yolu projesine ek olarak şehir içi raylı sistemlere aktarılacak.

Çin'de "13. Beş Yıllık Kalkınma Planı" çerçevesinde ekonomik yavaşlamayı önlemek için altyapı çalışmalarının yüzde 10,5 artırılacağı açıklanmış, ilgili projeler ekonomik çalışma raporunda yer almıştı.

Çin ekonomisi geçen yıl yüzde 6,9 ile son 25 yılın en kötü oranını yakalamıştı. Ekonomik yavaşlama görülen ülkede, mart ayında yapılan Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) yıllık toplantılarında, 2020'ye kadar yıllık ortalama büyüme hedefi ise yüzde 6,5 olarak belirlenmişti.

Yorumlar