Çin’de Tiencin soruşturması

- Tiencin kentinde geçen yıl meydana gelen patlamayla ilgili soruşturmada 49 kişiye hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Çin’de Tiencin soruşturması

PEKİN (AA) - Çin’in Tiencin kentinde geçen yıl 165 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamadan sonra başlatılan soruşturmada suçlu bulunan 49 kişiye 3 ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Tiencin’de patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mahkemeye çıkarılan 24’ü şirket yöneticisi ve personeli, 25’i ise yerel hükümet görevlisi toplam 49 kişiye çeşitli suçlardan 3 ila 11 yıl hapis cezası ve 100 bin ila 700 bin yüen (yaklaşık 15 bin dolar ila 110 bin dolar) para cezası uygulandı.

Tiencin’in liman bölgesinde tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik deposunda geçen yıl 12 Ağustos'ta büyük bir patlama meydana gelmişti. Depoda 700 ton civarında sodyum siyanür dahil yüksek miktarda zehirli kimyasalların bulunduğu açıklanmıştı.

Patlamada yaklaşık 100 itfaiyeci, 10’dan fazla polis ve çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi tedavi altına alınmıştı.

Çin Yüksek Savcılığı, aralarında Tiencin Belediyesi Ulaşım Komisyonu ve devlete ait Tiencin Liman Grup Şirketi başkanlarının bulunduğu 11 yetkiliye, "ihmalkarlık ve yetkisini kötüye kullanma" suçlamalarından soruşturma açmıştı. Daha sonra soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı artmıştı.

Yorumlar