Çin'de AVM'de sergilenen kutup ayısı şimdilik serbest

- Çin'de bir alışveriş merkezinde hapis hayatı yaşayan kutup ayısı, tadilat sayesinde özgürlüğüne kavuştu

Google Haberlere Abone ol
Çin'de AVM'de sergilenen kutup ayısı şimdilik serbest

PEKİN (AA) - Çin'in Guangdong eyaletindeki bir alışveriş merkezinde ziyaretçilerin ilgisi çekmek için hapis hayatı yaşatılan Pizza adlı kutup ayısı geçici de olsa özgürlüğün tadını çıkarıyor.

South China Morning Post'un haberinde, Guangdong'un eyalet başkenti Guangcou'da Grandview Aquarium adlı bir alışveriş merkezinde tutulan kutup ayısının tadilat nedeniyle doğal yaşam ortamına nakledildiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çin Politika Uzmanı Dr. Peter Li, "Kutup ayısı Pizza alışveriş merkezindeki yapay, küçük cam kafesinde acı çekti. Pizza'nın kalıcı olarak doğal ortamına götürülmesi için alışveriş merkezine birçok kez talepte bulunduk. Pizza sonunda güneş görebilecek. Alışveriş merkezine yapılacak hiçbir tadilat, kutup ayısı için uygun bir ortam sunamaz. Geçici nakilden sonra Pizza'yı tekrar alışveriş merkezine göndermek canilik." ifadelerini kullandı.

Grandview Aquarium müşterilerinin çektiği bir videoda Pizza'nın cam bir kafesin içinde yorgunluktan yığıldığı görülmüş ve video internette kısa sürede yayılmıştı. Pizza'nın doğal ortamına taşınması için yaklaşık yarım milyon kişi dilekçe yazmış ancak alışveriş merkezi yetkilileri herhangi bir somut adım atmamıştı.


Yorumlar