Çınar'daki terör saldırısı

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ev ve iş yeri zarar görenlere, 2 milyon lira yardım yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Çınar'daki terör saldırısı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen bombalı saldırılarda ev ve iş yerinde hasar oluşan vatandaşlara, 2 milyon lira ödeme gerçekleştirildi.

Çınar Emniyet Amirliği binası ve lojmanına bölücü terör örgütü mensuplarınca 13 Ocak'ta bomba yüklü araçla düzenlenen, 1 polisin şehit edildiği, 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 39 kişinin de yaralandığı saldırıda, zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor.

Çınar Kaymakamlığının oluşturduğu hasar tespit komisyonunun çalışması sonucunda, saldırıda zarar gören 655 ev ve iş yeri sahiplerine 1 milyon 751 bin 151 lira, Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ile Zübeyde Hanım Anaokuluna 210 bin lira, Yeşil ve Eski Mahalle camilerine de 5 bin lira ödeme yapıldı.

Öte yandan, 29 ev ve iş yerinin daha zararının karşılanması yönünde karar alınırken, bunlarla yapılan ödeme miktarının 2 milyon lirayı aşacağı kaydedildi.

Yorumlar