Çin Ulusal Uzay İdaresinden İTÜ'ye ziyaret

İSTANBUL (AA) - Çin Ulusal Uzay İdaresinden bir heyet, akademik çalışmalar ve araştırmalar konularında iş birlikleri başlatmak amacıyla İstanbul Teknik...

Google Haberlere Abone ol
Çin Ulusal Uzay İdaresinden İTÜ'ye ziyaret

İSTANBUL (AA) - Çin Ulusal Uzay İdaresinden bir heyet, akademik çalışmalar ve araştırmalar konularında iş birlikleri başlatmak amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesini (İTÜ) ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Çin heyetine, İTÜ Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülsen Uçarkuş eşlik etti.

Toplantıda, İTÜ'nün Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki kuruluşlarla süren iş birlikleri değerlendirildi ve gelecekte birlikte imza atılabilecek olası projeler ele alındı.

Heyete başkanlık eden Çin Ulusal Uzay İdaresi Yönetici Vekili Wu Yanhua, İTÜ'nün köklü bir geçmişe ve geniş çaplı bir teknik birikime sahip olduğunu belirterek, özellikle laboratuvar ve araştırma merkezlerini dikkate aldıklarında Ar-Ge ve inovasyon noktaları açısından İTÜ'nün, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Ziyarette İTÜ'yü temsil edecek bir heyetin, Çin Halk Cumhuriyeti'ne giderek, karşılıklı ziyaretler sonucunda ortak bir protokol imzalanması kararlaştırıldı.

Yorumlar