Çin Devlet Başkanı Şi Polonya'da

- Şi, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü - Enerji, teknoloji, ham madde alanlarında anlaşmalar imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Çin Devlet Başkanı Şi Polonya'da

VARŞOVA (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Polonya'nın, Çin ve Avrupa arasında bağ kurulmasında önemli rol üstlenmeye devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Resmi ziyaret çerçevesinde Polonya'da bulunan Şi, Polonyalı mevkidaşı Andrzej Duda ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Avrupa ile bağların geliştirilmesi için Çin'in girişimciliğiyle Polonya'nın kalkınma planlarının benzeştiğini belirtti.

Çin'in kalkınma için yeni yaklaşımının yeni teknoloji ve çevre projelerine dayalı olduğunu ifade eden Şi, "Polonya'nın Çin ve Avrupa arasında bağ kurulmasındaki önemli rolü üstlenmeye devam edeceğinden eminim." ifadesini kullandı.

Şi ve Duda, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için çoğu inşaat, ham madde, enerji, yeni teknoloji, finans ve bilim alanlarında olmak üzere 40'a yakın anlaşma ve mutabakat muhtıraları imzaladı.

Polonya Devlet Başkanı Duda da Gdansk kentinde bulunan ülkenin en büyük limanının yüksek ticaret hacmiyle baş edebilecek potansiyeli olduğuna dikkati çekerek, "Polonya'nın Çin için Avrupa'ya giriş kapısı olacağını umuyorum." dedi.

Şi'nin yarın Polonya'dan Özbekistan'a geçmesi bekleniyor.

Yorumlar