"Çin çok taraflı ticaret sisteminden yana"

- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Şuang: - "(Trump’ın ABD'yi TPP ticaret anlaşmasından çekeceğine yönelik açıklaması) Çok taraflı ticaret sisteminin sürdürülmesini umuyoruz. Ticari anlaşmaların parçalanmasını ve siyasileşmesini önlemeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
"Çin çok taraflı ticaret sisteminden yana"

PEKİN (AA) - Çin, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın, ülkesini Trans-Pasifik Ortaklığı (TPP) ticaret anlaşmasından çekeceği açıklamasına ilişkin çok taraflı ticaret sisteminin sürdürülmesinden yana olduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, Trump’ın ABD'yi TPP ticaret anlaşmasından çekeceğine yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, "Çok taraflı ticaret sisteminin sürdürülmesini umuyoruz. Ticari anlaşmaların parçalanmasını ve siyasileşmesini önlemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çin'in Asya Pasifik bölgesinde ekonomik entegrasyona katkı sağladığını belirten Gıng, ülkesinin Asya-Pasifik bölgesinde kalkınma ve istikrarı, serbest ticaret anlaşmalarına mutabık şekilde teşvik ettiğini söyledi.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Beyaz Saray'daki koltuğuna oturduğunda ilk 100 günde yapmayı planladığı icraatları anlatan bir videoyu sosyal paylaşım sitesi YouTube'da yayınlamış ve videoda TPP yerine Amerika'nın kıyılarına istihdam getirecek daha adil ve çift taraflı ticaret anlaşmaların müzakere edileceğini söylemişti.

Yorumlar