Çin basın heyetinden AA'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti basın heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün programı...

Google Haberlere Abone ol
Çin basın heyetinden AA'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti basın heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün programı çerçevesinde Türkiye'ye gelen Çinli medya mensupları, AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, Çinli medya mensuplarına AA'nın faaliyetlerini anlattı.

AA'nın kuruluşu itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti ile özdeş olduğunu anımsatan Kireçci, ajansın kuruluş amacının "Anadolu'nun sesinin dünyaya duyurulması" olduğunu ifade etti.

Kireçci, AA'nın 11 dilde yayın yaptığını ve dünyanın en büyük 10 ajansından biri olduğunu söyledi. AA'nın sadece yerel veya ulusal düzeyde değil, küresel çapta bir ajans olduğunu vurgulayan Kireçci, AA'nın 34 ülkede ofisi, 86 ülkede temsilcisi bulunduğunu ve 87 milletten çalışanı bünyesinde barındırdığını aktardı.

Toplantıda basın mensuplarına, AA'nın hazırladığı Haber Akademisi ve Savaş Muhabirliği tanıtım videosu izletildi ve AA'nın yayın dilleri hakkında bilgi verildi.

Ardından Kireçci, Çinli medya heyetinden Şangay Jiefang Daily Group Baş Editör Yardımcısı ve heyet başkanı Miao Yirong'a vazo, Miao da Kireçci'ye ipek bir duvar süsü armağan etti.

Konuk heyet, daha sonra AA dış haberler birimini gezerek bilgi aldı.

Yorumlar