Çiller AK Parti mitinginde: Milli şuurla buradayım

AK Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği mitinge katılan Eski Başbakanlardan Tansu Çiller: "Bugün bir milli şuurla buradayım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Çiller AK Parti mitinginde: Milli şuurla buradayım

Eski başbakan Tansu Çiller, Yenikapı mitingi öncesi, "Koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Burada bir ekonomi profesörü olarak, eski hazien, dışişleri, başbakan yardımcısı ve başbakan olarak bunların deneyiminden geçtikten sonra bunlara işaret ettim" dedi.

Eski başbakan Tansu Çiller, AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmak üzere alana geldi. Çiller, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"Bugün milli bir şuurla buradayım" diyen Tansu Çiller, "Bizim geleneksel olarak seçimler de demokrasi bayramıdır. Bugün bir milli şuurla buradayım" dedi. 

"MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM"

"Ülkemiz ciddi bir kıskaç altında" diye sözlerini sürdüren Çiller, "Dış politikada görüyoruz, terör mücadelesinde, ekonomide görüyoruz. Bunların içerisinde ciddi bir terör mücadelesi devam ediyor. Bir FETÖ olayı yaşadık, dış mihrakların nasıl kullandığını gördük. Bunlar ciddi riskler taşıyan meseleler. Son dönemde terör mücadelesinde ciddi başarıları Mehmetçiğimiz elde etmekte, destan yazmaktalar. Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır. Eski başbakan olarak 'bu terör ya bitecek, ya bitecek' diyen eski başbakan olarak terör mücadelesi sadece bir askeri müdahale değildir. Onun kadar önemli olan dış politikadır. Bu defa görütyoruz ki çok dar bir alanda değişen müttefikler, ciddi bir kararlılık var. Güvenlik olmadan özgürlüklerin olması mümkün değildir. Burada da acil çözümler var. Gençler iş bekliyor. Barım dahil çok ciddi çözümlere ihtiyaç var" dedi. 

"KOALİSYONLARLA ÇÖZÜM ÜRETMEK ÇOK ZOR"

Koalisyon sürecine dikkat çeken Çiller şunları söyledi:

"24 Haziran'da seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize getirecek? Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir bölümünün çok parçalı olduğunu görüyorum. 4 veya 5 ortaklıktan müteşekkil bir ittifak ortaya çıkmakta. Bunlar saygın partiler, saygın liderler de olabilir. Eşyanın tabiatında uyum sağlama zorluğu var. Bütün bununla birlikte çok acil çözüm bekleyen terör, ekonomi, dış politika olsun çok acil çözümler getirecekler. Bunu çok zor görüyorum. Koalisyonlara ilişkin görüşlerimi şimdi yapmıyorum. Aktif siyasete veda ederken de yaptım. Orada da ifade ettim, koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Burada bir ekonomi profesörü olarak, eski hazine, dışişleri, başbakan yardımcısı ve başbakan olarak bunların deneyiminden geçtikten sonra bunlara işaret ettim."

Tansu Çiller kendi döneminde PTT'nin özelleştirilmesini hatırlatarak, "O gün PTT'nin satışı vardı. Eğer Türkiye PTT'nin yarısını satabilseydi, Türkiye'nin bütün iç ve dış borçları kapanacak, Türkiye lig atlayacaktı. Bunu ortaklarımızla bir noktaya getirdik. Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Sayın Baykal değerli kimliklerdi. Ama Meclis'e aksetmedi bu. Meclis'ten çıkarmamıza rağmen bu aritmetik bozuldu. Türkiye çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Türkiye artık bu fırsatları kaçıramaz. Bugün milli şuurla buradayım. Karşımızda ve yakın zamanda seçimler var. Herkes bir söz söyler, ama son sözü millet söyler" dedi. 

Yorumlar

ihsan işte milliyetçilerin yerini gösterir tablo bravo çillere