Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ndeki darbe girişimi hareketliliği güvenlik kamerasında

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran askerleri taşıyan helikopterlerin, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönme anının yer aldığı güvenlik kamerası görüntülerinde, yaralanan darbeci Yüzbaşı Haldun Gülmez'in ambulansa taşınma anı görülüyor - Görüntülerde, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele baskın yaptığı ileri sürülen askerlerin ve Foça'da derdest edilerek helikopterle Ankara'ya götürülmek istenen iki amiralin kurtarılışı da yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ndeki darbe girişimi hareketliliği güvenlik kamerasında

İZMİR (AA) - ÖMER SÜT - MUSTAFA YILDIRIM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te ayrıldığı otele saldıran askerler ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da iki amiralin derdest edilerek Ankara'ya götürülmek istenmesi güvenlik kameralarınca kaydedildi.

AA muhabiri, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele baskından dönen askerlerin görüntüleri ile Foça'daki birliklerinden derdest edilerek Ankara'ya götürülmek istenen 2 generalin kurtarılışına ilişkin kamera kayıtlarına ulaştı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmayı sürdüren İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, darbeciler tarafından 15 Temmuz'da önemli bir merkez olarak kullanılan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait güvenlik kamera görüntülerini askeri yetkililerden istedi. Üssün farklı noktalarına ait kamera görüntüleri, yetkililer tarafından savcılığa ulaştırıldı.

Pisti gören kayıtlarda, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıldığı otele baskına giden Skorsky ve Couger tipi iki helikopterin 06.34'te piste iniş yaptıkları görülüyor. Hemen ardından piste bir ambulansın yanaştığı gözlenen görüntüde çatışmada yaralanan Yüzbaşı Haldun Gülmez'in diğer askerler tarafından helikopterden çıkarılarak ambulansa konulması ve ambulansın pisten ayrılması yer alıyor.

- Uzman çavuş silah çekerek helikopterin havalanmasını engelledi

Görüntülerin 07.13'teki kayıtlarında ise darbeciler tarafından Foça'daki birlikte derdest edilerek sabaha kadar Çiğli'de hapis tutulan Tümamiral Hasan Nihat Doğan ile Tümamiral Aydın Şirin'in Ankara'daki Akıncı Üssü'ne götürülmek için Couger tipi helikoptere bindirilmeleri, bu sırada Güvenlik Tabur Komutanlığında görevli bir uzman çavuşun pilota silah çekerek helikopterin havalanmasını engellediği, ardından da Güvenlik Tabur Komutanlığındaki diğer silahlı görevlilerin de helikopterin çevresini sardığı gözlemleniyor.

Görüntülerde, iki amiralin helikopterden indirilerek kurtarılmasının ardından pilotların çevredeki Güvenlik Tabur Komutanlığı askerlerine teslim olmaları yer alıyor.

Yorumlar