Cibuti Devlet Başkanı Guelleh, yemin etti

CİBUTİ (AA) - Cibuti'de yeniden devlet başkanı seçilen İsmail Ömer Guelleh, yemin etti. Parlamentodaki yemin töreninde konuşan Guelleh, bölgedeki çatışma ve...

Google Haberlere Abone ol
Cibuti Devlet Başkanı Guelleh, yemin etti

CİBUTİ (AA) - Cibuti'de yeniden devlet başkanı seçilen İsmail Ömer Guelleh, yemin etti.

Parlamentodaki yemin töreninde konuşan Guelleh, bölgedeki çatışma ve krizleri maziye gömmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Güvenliğin kendileri ve kıta için önemine dikkati çeken Guelleh, terörün yayılma sebebi olan çekişme ve çatışmaları engellemek için çaba sarf edeceklerini, bu çerçevede itidal ve değerlere tutunacaklarını söyledi.

Guelleh, ülkesinin, Afrika'nın sorunlarına karşı çözüm üretmede komşu ülkelere destek vermek istediğini, Afrika kıtasında ekonomik entegrasyonun gerçekleşmesi için tüm çabasını sarfedeceğini dile getirdi.

Afrika ülkelerinin işbirliği alanında son zamanlarda kaydettiği başarılara övgüde bulunan ve bu işbirliğini artırmaya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Guelleh, tüm Cibutililerin devlet başkanı olarak güvenlik, istikrar ve kalkınma yükümlülüğünü yerine getirme sözü verdi. Guelleh, "Sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik alanındaki kalkınma projelerini tamamlamaya çalışacağız." diye konuştu.

Yemin törenine, Sudan, Somali ve Ruanda devlet başkanları ile Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn'in yanısıra Afrika Barış ve Güvenlik Müzakerecisi İsmail eş-Şarkavi, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Bob Work'un başkanlık ettiği bir heyet ile uluslararası ve bölgesel isimler katıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cibuti'de 6 adayın yarıştığı seçimlerde Guelleh'in yüzde 86.68 oy alarak 4'üncü kez seçildiği bildirilmişti.

Fransa'dan 1977 yılında bağımsızlığını kazanan Cibuti'nin ikinci Devlet Başkanı olan Guelleh, 8 Mayıs 1999'dan bu yana ülkeyi yönetiyor.

Yorumlar