CHP'nin kurultay bildirgesi broşüre dönüştürüldü

- Partinin 35. Olağan Kurultayı'nın 21 maddelik sonuç bildirgesi, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından broşür haline getirildi - Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: - "CHP bildirgesindeki her bir madde, konuya uygun olarak çizilen bir karikatür eşliğinde, sadece okumayı değil aynı zamanda üzerine düşündürmeyi amaçlamaktadır"

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin kurultay bildirgesi broşüre dönüştürüldü

ANKARA (AA) - CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın 21 maddelik sonuç bildirgesi (Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Bildirgesi), Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından broşür haline getirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran parti olduğunu belirterek, partisinin, kuruluş günlerinden beri esas aldığı demokrasi ve kardeşlik ilkelerinin bugün de en büyük savunucusu olduğunu ifade etti.

Yaşanan sıkıntılı günlerde demokrasi, değişim ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Cankurtaran, şu bilgileri verdi:

"35. Olağan Kurultayımızda çıkarılan 21 maddelik sonuç bildirgemizi kamuoyunun dikkatine sunmaktayız. CHP Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan broşürümüzde 21 maddelik bildirgemizin detayları görülebilir. Yaşamın her alanında demokrasi ve kardeşlik ilkeleri çerçevesinde düzenlemeler talep eden CHP bildirgesindeki her bir madde, konuya uygun olarak çizilen bir karikatür eşliğinde, sadece okumayı değil aynı zamanda üzerine düşündürmeyi amaçlamaktadır."

Broşürde yer verilen 21 maddelik "Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Bildirgesi"nin konu başlıkları şu şekilde:

"Parti devletine son, yargıyı demokratikleştireceğiz, darbe hukukuna son, seçim barajını kaldıracağız, kuvvetler birliği değil kuvvetler ayrılığı, halkçı yerel yönetimler, tarafsız cumhurbaşkanı, düşünen ve konuşan bir Türkiye, baskıcı anlayışa son, yandaş değil özgür bir basın, sorunların çözüm yeri Meclistir, tüm inançlara saygılıyız, her türlü eşitsizliğe son, üreterek paylaşacağız, doğal yaşamı koruyacağız, sosyal devlet sosyal adalet, rehberimiz akıl ve bilimdir, özgür üniversite, kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmeti, barışa barışa kazanacağız, huzur ve barış istiyoruz."

Yorumlar