CHP’nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Niksar İlçe Başkanlığı tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.CHP’nin 94’üncü kuruluş yıl dönümü törenine...

Google Haberlere Abone ol
CHP’nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Niksar İlçe Başkanlığı tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

CHP’nin 94’üncü kuruluş yıl dönümü törenine CHP İlçe Başkanı Cafer Başar, Kandın Kolları Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından teşkilat binasına geçen partililere hitaben bir konuşma yapan CHP Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin en az yüzde 25’ini temsil ettiğini söyledi.

İlçe Başkanı Başar konuşmasının devamında; “94 yıldır eziyet çekmiş, 94 yıldır dayak yemiş, 94 yıldır tomalardan sular gazlar yemiş, işyerleri kapatılmış, fabrikalarına vergi dairelerince insanlar gönderilmiş, sindirilmek istenmiş, çocukları işe alınmamış, her türlü meşakkatle yoğrulmuş bir parti halen ayakta dimdik dik duruyor ve Cumhuriyetin teminatı deniyor. Bu çok önemli bir şey, bu memlekette Doğruyol Partisi de kuruldu, Adalet Partisi’de kuruldu, Anavatan Partisi’de kuruldu, birçok siyasi partiler kuruldu, 10-15 sene yaşadılar şimdi esameleri yok. Çünkü bir doktrinleri bir amaçları yoktu. Amaçları para idi amaç iş idi amaç aştı. Ben çoluğumu çocuğumu nasıl işe sokarım, oradan nasıl bir teşvik alırım, bana nasıl bir devlet yardım eder mesele o idi. Bugün Anavatan Partisi’nin, Doğruyol Partisi’nin tabelası bile yok, tabi bunların içerisinde çok iyi insanlar vardı ama ayrıca o partileri öldüren daha değişik insanlar da vardı. Bu partiler yıllarca siyasette iktidarda kaldılar. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi gibi hiç kimse partisine bu kadar değer vermedi. 50-60 yıldır biz halen buralarda toplanabiliyoruz, halen mitingler yapabiliyoruz, her yerde gümbür gümbür konuşabiliyoruz. Bu bizim doğruluğumuzdan dürüstlüğümüzdendir. Böyle bir partinin üyesi olmaktan ben gurur duyuyorum” dedi.

İlçe Başkanı Başar sözlerini; “Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokrasimizin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlükleri bu ülkedeki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak. Tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir. 94 yıllık bir çınarın gölgesinde olmak, onun üyesi olmak, bir ilçe başkanı olmak, CHP’li bir aileden gelmekten ötürü kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum” şeklinde noktaladı.

Başkan Başar’ın konuşmasının ardından CHP’nin kuruluşunun 94 yılı dolayısıyla pasta kesildi.

Yorumlar