CHP'li meclis üyesi Sağ'ın darbedilmesi davası

- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ'ı darbettiği iddia edilen 3 kişinin yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
CHP'li meclis üyesi Sağ'ın darbedilmesi davası

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ'ı darbettiği iddiasıyla haklarında dava açılan 3 kişinin, "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 4'er yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Hüseyin Sağ ile avukatı katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından konuşan Sağ, olay tarihinde otomobiliyle Kadıköy Cemil Topuzlu Caddesi'nde seyrettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Dikiz aynasına baktığımda bir araç belirdiğini fark ettim. Yol 3 şeritli bir yoldu. Ben orta şeritte gidiyordum. Söz konusu araç hızla arkamdan gelince ben sağ şeride doğru yaklaşmak istedim. O sırada arkadaki araç arabamın tamponuna dokundu. Araç durup 3 kişi birden inince ben de araçtan aşağıya indim. Şahıslar ilk olarak 'Bizim arabamıza çarptın, paramızı getir' diye bağırmaya başladılar. Oysa çarpan kendileriydi. Aracın arkasına eğilip baktığımda hiç bir şey olmadığını gördüm. 'Bir şey yok gidebilirsiniz' dedim. Daha doğrulmadan içlerinden bir tanesi elinde ne olduğunu fark edemediğim metal bir şeyle suratıma vurdu. Bunun üzerine ben ellerimle yüzümü kapayıp kendimi korumaya çalıştım. 3 kişi sürekli yumruklarla kafama ve yüzüme vurdular."

Bir ara fırsatını bulup şüphelilerin arasından kaçtığını kaydeden Sağ, "Onlar da araçlarına bindiler. Ben bir muhalefet partisi meclis üyesi olarak, yolsuzluklarla mücadele ettiğim için özel olarak planlanıp, o gün dövüldüğümü düşünüyorum. Benim bulunduğum caddenin de en tenha yerini seçmişlerdir. Bu yaralama nedeniyle 9 bin lira kadar bir tedavi giderim oldu. Zararım da karşılanmadı. Sanıklardan şikayetçiyim." dedi.

Sağ'ın avukatı Erdal Ilıkgöz de sanıkların birileri tarafından azmettirilerek bu eylemi gerçekleştirdiklerini düşündüklerini belirterek, olay gününe ilişkin sanıkların kullandığı cep telefonlarına ait HTS kayıtlarının istenmesini talep etti.

Mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) müzekkere yazılarak sanıkların, olay günü ve bir gün öncesine ait görüşme kayıtlarının çıkarılarak mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Sağ, yaşadığı saldırıya değinerek, "Bu saldırının nedeni kesinlikle benim uğraştığım hem siyasi olarak hem de ranta yönelik yaptığım şikayetler, açtığım davalardır. Ranta karşı verdiğim mücadele içerisinde yediğim bir dayak oldu. 3 kişi beni hunharca dövdü. Burnum kırıldı, ameliyat oldum. Sanıkların hiçbiri duruşmaya gelmedi. Ben şöyle bir şey öneriyorum. Eğer birine kızarsanız hiç mahkemeye falan gitmeye gerek yok. Adamlara hiçbir şey olmadı. Birilerini tutun dövdürün. Buradan bu çıkıyor. Bir cezası olmalı. Bu kadar basit mi? Bu anlamda tabii üzgünüm." diye konuştu.

- Olayın geçmişi

Kadıköy'de 7 Temmuz 2015'te Hüseyin Sağ'ın kullandığı otomobile başka bir araç arkadan çarpmış, yaşanan maddi hasarlı kazanın ardından araçtan inen 3 kişi Sağ'ı darbetmişti. Olayı soruşturan Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Cüneyt Karatay, Resul Güneş ve Cumhur Turgut'u gözaltına almıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüphelilerin, "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 1'er yıl 6'şar aydan 4'er yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar