CHP'den "empati" yürüyüşü

- CHP milletvekilleri ve Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Engelliler Haftası kapsamında gözlerini bağlayarak yürüdü

Google Haberlere Abone ol
CHP'den "empati" yürüyüşü

ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı üyeleri, milletvekilleri ve engelli vatandaşlar, Kızılay'dan il başkanlığı binasına kadar gözleri kapalı yürüdü.

CHP Ankara İl Başkanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP il yöneticileri ve engelli vatandaşların bulunduğu grup, Kızılay'da 13 Mart'ta bombalı saldırının gerçekleştirildiği noktada toplandı.

Etkinliğe katılanlar, gözlerini bağlayarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş, CHP İl Başkanlığı binası önünde sona erdi.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Tülay Tüfek, Türkiye'de 11 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, engellilerin sorunları ile yeterince ilgilenilmediğini söyledi.

Tüfek, engelli vatandaşların çalışma hayatında ve özel yaşamlarında eşit muamele görmesi, sağlık, eğitim ve ulaşım alanları ile mali konularda da bu eşitliğin sağlanması gerektiğini kaydetti.

İl başkanlığında, ilçe başkanlıklarının katılımıyla veri tabanı oluşturulacağını ifade eden Tüfek, bu veri tabanı ile engelli vatandaşların tespitini sağlayarak onların sorunlarıyla daha yakından ilgileneceklerini bildirdi.

Basın açıklamasının ardından milletvekillerinin de katılımıyla il başkanlığında, engelli vatandaşların sorunlarını dile getirdikleri bir toplantı gerçekleştirildi.

Yorumlar