CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat:

- "Mustafa Kemal'in parlamentosunu bombalayanlara karşı bir kez daha birlikte olmaya ihtiyaç vardır" - "Binlerce öğretmenin iş hakkının feshedilmesini sosyal demokrat bir parti olarak kabul etmemiz mümkün değil"

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat:

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Mustafa Kemal'in parlamentosunu bombalayanlara karşı bir kez daha birlikte olmaya ihtiyaç vardır." dedi.

Şişhane'deki CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde Canpolat, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini anlattı.

12 Eylül ile hesaplaşmadan yeni darbelerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Canpolat, "Özellikle 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sonra ülkemiz hızla bir kaosa doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Darbe girişimini bahane ederek, Türkiye'de yüzlerce ve binlerce insanın iş hakkının feshedildiği, yüzlerce mağdurun yaratıldığı bir dönemle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Cemal Canpolat, bu bayram savaşın ve kavganın olmadığı, sevginin ve hoşgörünün olduğu, bayram tadında bir bayramı kutlamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bir tarafı adeta bir savaş alanına dönüştürülmüş. Ülkemizin bir tarafında olağanüstü hali bahane ederek, sadece kendisi gibi düşünmeyen binlerce öğretmenin iş hakkının feshedilmesini sosyal demokrat bir parti olarak, hem de bu bayram günü bu insanların işinden gücünden edilmesini, dışarıda işsiz bırakılmasını, anlayış olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bunu kınıyorum.Bu atılan öğretmenlerin büyük bölümü solcu, sosyal demokrat öğretmenler ve bunların FETÖ'yle hiçbir ilişkisi, darbelerle de hiçbir ilgisi yok."

Kendisinin de 12 Eylül darbesinde işkence gördüğünü aktaran Canpolat, "Darbelerin solculara, sosyalistlere, ilericilere ve sosyal demokratlara karşı olduğunu biliyoruz. Çünkü 12 Eylül'de bizim partimiz CHP kapatıldı, genel başkanımız Bülent Ecevit ve partinin kadroları tutuklandı. Türk Dil Kurumu kapatıldı. Gericiliğin, yeşil sermayenin önünü açanlar, bugün darbe kalkışması yapanlardır. Dünkü darbecilerle bugünkü darbeciler arasında bir fark yoktur. Bugünkü darbeciler 12 Eylül darbesinin ürünüdür." diye konuştu.

Canpolat, konuşmasını, "Mustafa Kemal'in parlamentosunu bombalayanlara karşı bir kez daha birlikte olmaya ihtiyaç vardır. O bombalar sadece Meclis'e yönelmemiştir. O bombalar Türkiye halkına yönetilen bombalardır." diye tamamladı.

Bayramlaşmaya, CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Onursal Adıgüzel, Didem Engin, Eren Erdem, Zeynel Emre, Sibel Özdemir'in yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda partili katıldı.

Yorumlar