CHP heyeti Kilis'te

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk: - "Bizim bu terör sorununu dikkate almamız, ciddiye almamız ve onunla mücadele etmemiz gerekiyor" - "Güney sınırımızda yaşanan olaylar maalesef Türkiye'yi bu noktaya getirdi"

Google Haberlere Abone ol
CHP heyeti Kilis'te
KİLİS (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Suriye'den Kilis'e atılan roketlere ilişkin, "Bizim bu terör sorununu dikkate almamız, ciddiye almamız ve onunla mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Öztürk'ün başkanlığında, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, Hatay milletvekilleri Birol Ertem ve Serkan Topal'dan oluşan CHP heyeti, terör örgütü DAEŞ tarafından Suriye'den atılan roketlerin hedefi olan Kilis'te incelemelerde bulundu.

İlk olarak esnafı ziyaret eden heyet, daha sonra Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Severgül ile görüştü.

Yılmaz, Yeni Beşevler Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Ocak'tan bu yana kente atılan roket mermileri nedeniyle büyük bir göç yaşandığını söyledi.

Birçok iş yerinin kapandığını ve halkın evlerinden dışarı çıkmadığını savunan Yılmaz, "Dün ve bugün buraya roket atılmadığı için halkın bir kısmı dükkanlarını açmış ama hala büyük kısmı kapalı. Halkın sorunları çok. Atılan bu roket ve bombalar nedeniyle ekonomi çökme noktasına gelmiş. Eğer böyle giderse insanlar mecburen civar kentlere gidecekler. Bu da Kilis'in boşalması ve bir ilimizin fiilen düşmesi anlamına geliyor." diye konuştu.

Kente yönelik duyarlılığın acil şekilde artırılmasını isteyen Yılmaz, hükümetin de üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Kilis halkının derdinin anlaşılması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Güney sınırımızda yaşanan olaylar maalesef Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Sınırımız kevgire döndü. Suriye politikası baştan sona yanlıştı ve sonunda çöktü. Bunu bu noktaya getirenler utansın. Kilis sürekli vuruluyor ama bu sorun edilmiyor. Peki ne sorun edilecek, ne olması lazım? 22 kişi ölmüş, 220 kişinin mi hayatını kaybetmesi gerekiyor. Kentte her partiden insanların gelmesi gerekiyor. Hükümete buradan bir çağrımız var; Kilis'e önem verin. Kilis, Türkiye'nin bir kenti. Suriye'nin, Irak'ın bir kenti değil. Bizim burada halkın can ve mal güvenliğini sağlamamız lazım. Sınırlarımızı korumamız ve halkın buraya dönüşünü normalleştirmemiz gerekiyor. Böyle 3-5 ay daha giderse kentte nüfus kalmayacak. Bizim bu terör sorununu dikkate almamız, ciddiye almamız ve onunla mücadele etmemiz gerekiyor."

Bir gazetecinin Kilis'in neden hedef seçildiğine ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, "Türkiye, Suriye savaşın taraf oldu. Suriye savaşına taraf olmak demek mutlaka bir zarar görmek anlamına geliyor. Kimin kimi vurduğu belli değil. Böyle bir Suriye'den bahsediyoruz. Dolayıyla Türkiye kendi güvenliğini alacak ve kendisine dönük hasmane kim varsa onu yok edecek. Ancak böyle biter bu." cevabını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek de iktidarın, Türk Silahlı Kuvvetlerine Kilis'in güvenliğini sağlama emrinin verilmesi durumunda askerin kentin güvenliğini 24 saatte sağlayacağını ancak siyasi iktidarın bu emri vermediğini illeri sürdü.

Kilis'in, yanlış politikalar sonucunda bu tehditleri yaşadığını iddia eden Çiçek, "Son dönemde medyaya da yansıdı özel kuvvetlerin ve TSK'nın bölgedeki hassasiyeti arttı. Bundan sonra bu sıkıntıyı yaşamamak için Kilislilerle beraber bu duyarlılığı sürdüreceğiz. TSK'ya da ülkeyi yönetenlere de Kilis'te bir an önce güvenliği sağlamaları çağrısında bulunuyoruz. Bunu sağlayamayan hükümetin hiçbir siyasi iddiası olamaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar