CHP Genel Sekreteri Sındır:

- "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar konuşmasına ilişkin) Sayın Cumhurbaşkanı maalesef bu defa da bir yandan teröristlerin onur ve gururunu yüceltirken, diğer yandan milletimizi aşağılayan bir anlam taşıyan bu sözleri ile hezeyanını ortaya koymuştur"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Sekreteri Sındır:

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar konuşmasına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı maalesef bu defa da bir yandan teröristlerin onur ve gururunu yüceltirken, diğer yandan milletimizi aşağılayan bir anlam taşıyan bu sözleri ile hezeyanını ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Sındır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam iftar konuşmasındaki, "Asla teröre taviz vermeyiz, teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur." sözlerini kullandığını aktardı.

Sındır, "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü temsil eden bir makamda bu zamana kadar vatandaşlarımızı ayrıştıran, ötekileştiren sözlerini sıklıkla dinledik. Sayın Cumhurbaşkanı maalesef bu defa da bir yandan teröristlerin onur ve gururunu yüceltirken, diğer yandan milletimizi aşağılayan bir anlam taşıyan bu sözleri ile hezeyanını ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin başı olduğu gibi, aynı zamanda ordunun da başkomutanı olduğunu belirten Sındır, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"Hemen her gün memleketin bir köşesine şehit haberleri geliyor. Ocaklara ateş düşüyor. Anaların babaların evlatların yürekleri kan ağlıyor. Eşini, çocuğunu aylardır görmeden, büyük özverilerle teröre karşı görevlerini yerine getiren güvenlik güçlerimiz bu duruma ne derler ne düşünürler. Başkomutanlık makamında oturan kişi teröristin onurundan gururundan söz ediyor. Böyle bir ifade, böyle bir dil kullanılabilir mi? Devletin başında, Atatürk'ün makamında oturan birisine bu sözler yakışık alır mı? Cumhurun seviyesini teröristlerin seviyesine indirgeyen bir baş olabilir mi? Cumhurbaşkanı hiç zaman kaybetmeden bu sözlerini düzeltmelidir. Kutsal günleri yaşadığımız bu mübarek ayda milletimiz bunu beklemektedir."

Yorumlar