CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çanakkale'de

- Kılıçdaroğlu, Şehitler Abidesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu - Bindiği vapurun dümenine geçen Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler arasında renkli diyaloglar yaşandı

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çanakkale'de

ÇANAKKALE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Anafartalar Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Büyük Anafarta köyü ile Conkbayırı'nda düzenlenen törenlerin ardından, Şehitler Abidesi'ne geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu, buradaki Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan, üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi yazan çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kılıçdaroğlu, Şehitler Abidesi'ni gezdi. Bu sırada bölgede bulunan vatandaşlar Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirdi.

Şehitler Abidesi'nde bulunan sembolik şehitliğe karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra "Meçhul Asker" şehitliğini ziyaret etti. Bir din görevlisinin dua etmesinin ardından, Kılıçdaroğlu burada da karanfil bırakıp, Eceabat'a bağlı Alçıtepe köyünü ziyaret etti.

Köydeki bir kahvehanede çay içen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Daha sonra Eceabat ilçesine ulaşan Kılıçdaroğlu, İskele Meydanı'ndaki bir kafede vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çanakkale'ye geçmek için bindiği "Avşa Adası" adlı araba vapurunun kaptan köşküne çıkarak, dümene geçti ve bir süre gemiyi kullandı. Bu sırada Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan araba vapuru hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, kaptana "Doğru gidiyoruz değil mi?" diye sordu.

Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan'ın "Sizin kullandığınız doğru gider efendim." demesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Ondan hiç endişe yok. Bir yere çarpmaz. Kaptan darbe de yapmaz." ifadelerini kullandı.





Yorumlar