CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

- "Türkiye uygar bir dünyadan kopma noktasında geliyor. Biz yapıcı eleştirilerimizi ve tespitlerimizi ifade etmeye çalışıyoruz" - "(Hayır, siz şusunuz, siz busunuz, bizim dediğimiz doğru.) Hayır, benim dediğim de doğru. 11,5 milyon da ben oy aldım. Türkiye'de her dört kişiden birinin oyunu almışım. Benim sözümü de dinle. Benim doğrularım da var"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Türkiye uygar bir dünyadan kopma noktasında geliyor. Biz yapıcı eleştirilerimizi ve tespitlerimizi ifade etmeye çalışıyoruz. 'Hayır, siz şusunuz, siz busunuz, bizim dediğimiz doğru.' Hayır, benim dediğim de doğru. 11,5 milyon da ben oy aldım. Türkiye'de her dört kişiden birinin oyunu almışım. Benim sözümü de dinle. Benim doğrularım da var." dedi.

Yenimahalle Belediyesince bir otelde düzenlenen "Halkkart" tanıtım toplantısında konuşan Koç, ekonominin kendi içinde bir çark, bu çarkın dişlilerinin de halk ve esnaf olduğunu belirtti.

Koç, esnaf ve halkın kendi ayakları üzerinde durabildiği zaman ekonominin genel çarkının dönebildiğini ifade ederek, "Dişlilerden bir tanesi söküldüğünde çark dönmez. O yüzden bütün dişlilerin sağlam olması gerekir. Türkiye maalesef bu iki önemli dişliyi çarktan çıkardı. Çark dönmüyor." diye konuştu.

Türkiye'de "Ben varsam herkes var, benim söylediğim doğru. Benim dediğimi onaylarsanız uzlaşma olur." şeklinde bir tür siyasi anlayışın olduğunu iddia eden Koç, bu anlayışın Türkiye ekonomisine bir dar boğaz getirdiğini ileri sürdü.

Haluk Koç, Türkiye'nin uygar bir dünyadan kopma noktasına geldiğini öne sürerek, "Hayır, siz şusunuz, siz busunuz, bizim dediğimiz doğru.' Hayır benim dediğim de doğru. 11,5 milyon da ben oy aldım. Türkiye'de her dört kişiden birinin oyunu almışım. Benim sözümü de dinle. Benim doğrularım da var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi birlikte işler hale getirmek gerektiğine işaret eden Koç, "Ekonomi çarkının dişlilerini beraber, uygarca, demokrasi kurumlarıyla, kurallarıyla ve hukuku işleterek beraber çevirelim. 'Hayır. İlla gergin olacağız, illa çatışacağız.' Bunlardan çıkmak ve bunları aşmak zorundayız." dedi.

Hiçbir baskıya, şantaja boyun eğmeden, Yenimahalle'de olduğu gibi toplumun her kesimini kucaklamak gerektiğine dikkati çeken Koç, "Bunu yönetici olanlara söylüyorum. Fethi başkan bunun en güzel örneğini veriyor Türkiye'ye. Türkiye'yi yönetenlerin de Türkiye'deki her kesimi kucaklaması gerektiğini ifade ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Koç, Halkkart uygulamasının önemli bir uygulama olduğunu, hem alışverişi hem de Yenimahalle'nin kendi iç ekonomisini geliştireceğini anlattı.

Halkkart'ın sosyal belediyecilik alanına katkı sağlayacağının altını çizen Koç, şunları kaydetti:

"Bu projeyi üretenlere, destek verenlere, uygulayanlara gerçekten tüm Yenimahalleliler adına teşekkür ediyorum. Umarım Yenimahalle'de daha düşük ekonomik gelir tablosu içindeki vatandaşlarımız mutlu olur. Esnafımız da az önce bahsettiğimiz çarkta kendi üzerine düşeni yerine getirir."

- "50 bin aileye Halkkart teslim edeceğiz"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Halkkart uygulamasının, yardımın ahlaklı ve inanca uygun yapılması için örnek bir kart olduğunu söyledi. Yaşar, "Halkkart, Yenimahalle'de yaşayan vatandaşlarımızın daha uygun şartlarla mal almalarını ve Yenimahalle esnafını tercih etmelerini sağlayacaktır. Hem tüketicinin hem de esnafın kazanacağı iki ayağı olan bir kart." dedi.

Bu uygulamanın, tüketiciye ya da esnafa hiçbir maliyetinin olmadığına işaret eden Yaşar, manyetik kart maliyetlerinin tamamen Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandığının altını çizdi.

Yaşar, mart ayı sonuna kadar Halkkart'ın 50 bin aileye teslim edileceğini bildirerek, "Halkkart, Yenimahalleli esnafla Yenimahalle'deki tüketiciyi bir araya getiriyor. Kart indirim oranına göre puan olarak değil, anında nakit indirim olarak tüketiciye yansıyacaktır." açıklamasında bulundu.

- Vatandaşlar, Halkkart'a ücretsiz sahip olacak

Halkkart uygulaması, ilçe esnafı ile Yenimahalle Belediyesi arasında imzalanan indirim anlaşmaları kapsamında kart sahibi vatandaşların iş yerlerinden, protokolde belirlenen oranlarda indirimli alışveriş yapmalarını teşvik ederek ortak bir fayda sağlamak amacıyla geliştirildi.

Yenimahalle'de ikamet eden bütün vatandaşların ücretsiz olarak sahip olabileceği Halkkart uygulamasına, ilçede işyeri olan tüm esnaf da ücretsiz olarak katılabilecek.



Yorumlar