CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, şehit anneleri ile buluştu

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Anneler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da şehit anneleri ile bir araya geldi....

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, şehit anneleri ile buluştu

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Anneler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da şehit anneleri ile bir araya geldi.

Afyonkarahisar Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinde gerçekleşen programa Karabıyık'ın yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, derneğin başkanı İsmail Kumartaşlı ve şehit anneleri katıldı.

Ülkeyi böldürmeyeceklerini ve terörün ortadan kalkması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Karabıyık, artık vatan evlatlarına sahip çıkma zamanı geldiğini söyledi.

"Artık analar ağlamasın" diyen Karabıyık, "Keşke hiç şehitlerimiz olmasa ama onların sayesinde, güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde buralarda rahat oturabiliyoruz. Vatanları uğruna canlarını feda ettiler. Hepsini rahmetle anıyoruz ve siz değerli şehit ailelerimizin de acılarını paylaşıyoruz. Sizler başımızın tacısınız ve onurumuzsunuz." dedi.

Milletvekili olduğu, Meclise girdiği günden bu yana bazı şeylere üzüldüğünü belirten Karabıyık, şöyle konuştu:

"En çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi de terörü araştırma komisyonu kurmak isteyip de bizden başka diğer üç partinin buna 'Hayır' dediği zamandı. Yani terör niye araştırılmasın, terörü araştırma komisyonu neden istemediler, ben bunu izlerken bir milletvekili olarak utanmıştım. İkinci olarak da 'Çocuk istismarı araştırma komisyonu kurulsun' dediğimizde de 'Hayır' cevabını duyduğumda bir kez daha aynı üzüntüyü yaşadım. Bazı konular siyaset dışıdır bazı konuların siyaseti olmaz. İnsandır olayın merkezinde. Oradakiler vatan evlatlarıdır, bütün siyasi partilerin bu şekilde bakması gerekir. Gizli ajandaların olmaması lazım, her şeyin hesabının verilebilmesi lazım ve oturup birlikte mücadele vermek lazım."

Yorumlar