CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

- "Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun yapacakları en ufak saldırıda CHP'yi karşılarında bulacaklar ve o saldırıların, o davranışların bin misli karşılığını vereceğiz. Bundan emin olsunlar, ona göre ayaklarını denk alsınlar" - "Yılgınlığa asla yer yok. Bütün olumsuzluklara rağmen CHP iktidar olacak ve Türkiye'nin bu karanlık gidişini sonlandıracak"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun yapacakları en ufak saldırıda CHP'yi karşılarında bulacaklar ve o saldırıların, o davranışların bin misli karşılığını vereceğiz. Bundan emin olsunlar, ona göre ayaklarını denk alsınlar." dedi.

Bingöl, beraberinde CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ile dün akşam otopark görevlileri tarafından darbedildiği öne sürülen CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere'yi ziyaret etmek için Çorum'a geldi.

Beraberindekilerle parti merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bingöl, gerekçesi ne olursa olsun, hiçbir şekilde şiddeti kabul etmediklerini, sadece CHP'nin mensuplarına değil, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herhangi bir vatandaşa yönelik tüm şiddet eylemlerini reddeden bir parti olduklarını söyledi.

Dün şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini belirten Bingöl, şöyle konuştu:

"Dün ilçe başkanımıza yapılan saldırı, mafyavari yöntemlerini kendilerine şiar edilenlerin yaptığı sıradan bir saldırı değildir. Çünkü aynı gün sayın genel başkanımıza İstanbul'da, şehit cenazesinde, o ortamın saygınlığını dahi kendi siyasi emelleri için kullanarak bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı fiili bir saldırı değildi ama genel başkanımızın önüne bir mermi atmak ya da genel başkanımızın çelengine hoyratça saldırma cüretini gösteren alçaklara karşı Edirne'den Hakkari'ye kadar tüm il örgütlerimiz müthiş bir dayanışma örneği göstererek tavır koymuşlardır. Biz sıradan bir partinin mensupları değiliz. 93 yıllık bir tarihe sahip, ulusal kurtuluş mücadelesini vermiş ve o mücadeleyi taçlandıranların kurmuş olduğu bir partiyiz. Bu tür saldırılara, o tür ahlaksızlıklara kolay kolay pabuç bırakacağımızı zannediyorlarsa boşuna hayal ediyorlar."

CHP'nin 93 yıllık tarihinde parti mensuplarına yönelik saldırılara değinen Bingöl, şöyle devam etti:

"93 yıllık tarihimiz boyunca milletvekillerimize, il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize onlarca saldırı gerçekleştirildi ve 250'ye yakın şehit verdik. Bu bahsettiğim parti mensuplarımız, kalleşçe saldırılarla hayatlarını kaybettiler ve şanlı tarihimize adlarını altın harflerle yazdırıp, şehitlik mertebesine yükseldiler. Onların tek bir gayesi vardı, yürekten bağlı oldukları, sevdalı oldukları ülkelerine hizmet etmek, partililik bilinciyle hareket etmek. Bu saldırıları biz yaşadık, göğüs gerdik ama bugün CHP mensupları o korkuyu yendi. Dün Ali Rıza başkanımıza yapılan saldırı da dahil, bizim için vız gelir, tırıs gider. Biz yılmayacağız, korkmayacağız, direneceğiz."

"Feriştahları gelse geri adım atmayacağız" diyen Bingöl, şöyle devam etti:

"Hangi yöntemi kullanırlarsa kullansınlar, dimdik ayakta kalacağız, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun yapacakları en ufak saldırıda CHP'yi karşılarında bulacaklar ve o saldırıların, o davranışların bin misli karşılığını vereceğiz. Bundan emin olsunlar, ona göre ayaklarını denk alsınlar. Bu saatten sonra CHP mensuplarına yapılacak en ufak bir saldırı misliyle karşılık bulacaktır."

- "Bütün olumsuzluklara rağmen CHP iktidar olacak"

Türkiye'nin bir baskı sürecinin içerisinde olduğunu, tüm kurumlarının adeta işgal edildiğini öne süren Bingöl, vatandaşların sindirildiğini, basının tümüyle işgal edildiğini ancak sadece CHP'ye ve parti mensuplarına güçlerinin yetmediğini söyledi.

Türkiye'nin çok zor koşullardan geçtiğini ancak karamsarlığa yer olmadığını belirten Bingöl, "Yılgınlığa asla yer yok. Bütün olumsuzluklara rağmen CHP iktidar olacak ve Türkiye'nin bu karanlık gidişini sonlandıracak. Bizim çok deneyimli kadrolarımız var, çok iddialı projelerimiz var. Türkiye'nin tüm sorunları tek tek irdelendi, sorunları tespit ettik, somut çözüm önerileri var. Ülkeyi selamete kavuşturacak olan, Türkiye'yi yeniden huzur ülkesi yapacak olan, Türkiye'yi yeniden kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün kol gezdiği bir ülke haline dönüştürecek olan CHP'dir. Bunu artık herkes görüyor." diye konuştu.


Yorumlar