CHP Ankara İl Başkanlığına gece şüpheli bir kişi girdi

- CHP'nin Milli Müdafaa Caddesi'ndeki İl Başkanlığına gece saatlerinde şüpheli bir kişinin girdiği belirlendi - Şüphelinin, kayıtların tutulduğu dosyaları karıştırdığı, bürodaki elektronik cihazları almadığı tespit edildi - İl Başkanı Keskin: -"Giren kişi, bizim evraklarımızı, dosyalarımızı incelemiş. İl saymanımızın olduğu odaya girmişler, orada kasa var, kasaya dokunmamışlar. Şu an görüntü itibarıyla alıp götürülen hiçbir şey yok"

Google Haberlere Abone ol
CHP Ankara İl Başkanlığına gece şüpheli bir kişi girdi

ANKARA (AA) - CHP'nin Kızılay'daki Ankara İl Başkanlığına gece saatlerinde şüpheli bir kişinin girdiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, 07.30 sıralarında Milli Müdafaa Caddesi'ndeki İl Başkanlığını açmak için gelen İl Sekreteri Erdoğan Doğan, camların açık, dosyaların ise yerlerde olduğunu gördü.

İl Başkanlığına hırsız girdiğinden şüphelenen Doğan, polise ve Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'e haber verdi.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede, şüphelinin, partiye ait kayıtların tutulduğu dosyaları karıştırdığı ancak bürodaki elektronik cihazları almadığı tespit edildi.

Polis ekipleri, çevredeki kamera kayıtlarını inceledi, parmak izi aldı. Kameralarda, kapüşon taktığı belirlenen şüphelinin kimliğinin tespitine çalışılıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Adnan Keskin, "Bu, bir hırsızlık olayı değil. Olayın en başındayız ve hiçbir şey bilmeden hırsızlık olayı değil diyorum. Başka bir şey de çıkabilir, belki hırsızlık da çıkabilir." dedi.

Ankara İl Sekreteri'nin odasında parti evrak ve bilgilerinin bulunduğunu belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Giren kişi, bizim evraklarımızı, dosyalarımızı incelemiş. İl saymanımızın olduğu odaya girmişler, orada kasa var, kasaya dokunmamışlar. Bütün evraklarımız, CD'lerimiz yerlerde. İlin karar defterinden tutun da diğer bütün dosyalar açılarak, saçılarak, yerlere atılacak şekilde incelenmiş. Şu an görüntü itibarıyla alıp götürülen hiçbir şey yok. Camlardan girmişler. Koridorda kameralarımız var, koridora dahi çıkmamışlar kameraya yaklanmamak için. Teras katımız var, oradan her odaya ayrı ayrı girmişler. Her odada da sadece dosyaları ve evrakları incelemişler.

Burası Adalet Bakanlığının, Başbakanlığın, İçişleri Bakanlığının bulunduğu ve 24 saat polis nöbetinin olduğu bir bölge. Bu bölgede ana muhalefet partisinin il binasına insanlar elini kollunu sallaya sallaya giriyorlarsa, burada müsaade etsinler, bizim aklımıza bit yeniği düşsün. "

- "CHP'nin her şeyi legal"

"CHP Ankara İl binasına camdan girmelerine gerek yoktu, bize gelirlerdi, biz bütün evraklarımızı gösterirdik." ifadelerini kullanan Keskin, evrakı isteyen kişinin inceleyebileceğini söyledi.

Keskin, "Cumhuriyeti kuran CHP'nin her şeyi legal. Bu tür şeylerle, dosya incelemeyle, pencereden girmeyle CHP'yi ne ürkütebilirler ne de korkutabilirler." diye konuştu.

Olayla ilgili hükümet kanadından, valilikten, emniyet müdürlüğünden kimsenin kendisini aramadığını ileri süren Keskin, şüphelinin, CHP üyelerinin özlük bilgilerini, parti yazışmalarını almış olabileceğine işaret etti.

Keskin, "Türkiye'nin ne hale geldiğini görüyoruz. Yakalarlar, 'Yok hırsızmış, şu partinin üyesiymiş, CHP üyesiymiş.' Bu senaryoları bırakalım artık. Şu an eğer ana muhalefet partisi il binasının güvenliği yoksa, rahat bir şekilde insanlar girip dosyaları inceliyorlarsa, ileride ne olacak, çok merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar