Charlie Hebdo Almanca yayınlanacak

- Mizah dergisinin Almanca ilk baskısı 200 bin adet çıkacak

Google Haberlere Abone ol
Charlie Hebdo Almanca yayınlanacak

PARİS (AA) - Fransa'nın dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo, 1 Aralık'tan itibaren Almanca dilinde de yayınlanacak.

Charlie Hebdo yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Almanca ilk baskının 200 bin adet basılacağı bildirildi. Almanca baskının önemli bir kısmını Fransızca baskının çevirileri oluştururken, dergide Alman mizahçıların karikatürleri ve yazıları da yer alacak.

Dergi, 2015 ocak ayında önemli çizerlerini kaybettiği terör saldırılarının ardından çıkardığı ve yaklaşık 1 milyon adet sattığı özel sayıda Alman mizahçılardan yoğun destek almıştı.

Charlie Hebdo'nun internet sitesinin bir bölümü İngilizceye de çevriliyor. Fransız haftalık mizah dergisinin 50 bin civarında düzenli abonesi bulunurken, ayrıca gazete bayilerinde haftalık 60 bin civarında satış yapıyor.

Said ve Şerif Kouachi kardeşlerinin 7 Ocak 2015 tarihinde, Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine yaptığı saldırıda aralarında derginin önemli yazar ve çizerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyenler daha sonra polis operasyonunda ölü geçirilmişti.



Yorumlar