Cezaevlerinde 13 bin hatim okundu

- Hatimler, Kadir Gecesi'nde şehitlere ve terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere bağışlanacak

Google Haberlere Abone ol
Cezaevlerinde 13 bin hatim okundu

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığının hatim kampanyası kapsamında cezaevlerinde okunan 13 bin hatim, Kadir Gecesi'nde şehitlere ve terör olaylarında hayatlarını kaybedenlerin ruhuna bağışlanacak.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı iş birliğinde yürütülen manevi rehberlik hizmetlerinin, cezaevlerinde önemli bir boşluğu doldurduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 690 personeliyle tüm cezaevlerinde din hizmetleri ve manevi rehberlik faaliyetlerini devam ettirdiğinin ifade edildiği açıklamada, kurumlarda din bilgisi, Kur'an-ı Kerim dersleri, koğuş sohbetleri, bireysel görüşmeler ve konferans gibi sürekli olarak yürütülen hizmetlerin yanı sıra ülke genelinde merkezi programlar uygulanıyor.

Bunlardan biri de bu yıl 2'ncisi düzenlenen ramazan ayındaki hatim kampanyası oldu.

Diyanetin ramazan öncesi gönderdiği yazıyla çalışmaları başlayan kampanya ile ihtiyaç duyulan yerlere Kur'an-ı Kerim ve cüzler dağıtıldı. Kimin hangi cüzü, kaç sayfa okuyacağı belirlendi.

Ramazan boyunca cezaevlerindeki cami, mescit ve koğuşlarda mukabeleler de okundu. Hükümlü, tutuklu ve personelin de katıldığı kampanyada bugün itibarıyla 13 bin hatim okundu.

Kur'an-ı Kerim'i okuma bilmeyenler de bildikleri kısa sureler, dualar ve tesbihatlar ile kampanyaya katıldı.

Okunan hatimler, tüm ceza infaz kurumlarında Kadir Gecesi'nde düzenlenecek dua programları ile şehitlere ve terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere bağışlanacak.

Yorumlar