Cezaevindeki hükümlünün jilet yuttuğu iddiası

- Silifke Cumhuriyet Başsavcılığınca, adli ve idari soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Cezaevindeki hükümlünün jilet yuttuğu iddiası

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde kapalı cezaevinde kalan hükümlünün jilet yuttuğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü G.M.'nin, Cezaevi Müdürü Abdullah Yalçın'ın gözleri önünde jilet yuttuğu iddiasına ilişkin haberlere yer verildiği belirtildi.

G.M.'nin koğuşundaki başka bir hükümlüyle kavga ettiği, bunun üzerine aynı gün müşahede bölümüne alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müşahede kısmında bulunan hükümlünün ağzında jilet olduğu bilgisinin alınması üzerine kurum 1. müdürü ve görevli infaz koruma memurları ile yine aynı gün içinde müşahede kısmına gidilerek hükümlü ile iletişime geçilmiştir. Hükümlünün kendisine ve çevresine zarar vermesini önlemek ve kötü muameleye uğradığı yönünde oluşabilecek iddiaların önüne geçmek amacıyla kurum idaresince özel eğitimli 'robocoplar' eşliğinde, rutin bir işlem dahilinde yaşananlar kamera vasıtasıyla kayda alınarak olaya müdahale edilmiştir.

Bu süreçte hükümlünün sağlığı ile ilgili herhangi bir olumsuz komplikasyon ortaya çıkmamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca hükümlülerin temel hak ve sorunları ile çözümü noktasında gereken hassasiyet gösterilmektedir."

Açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bilgisine yer verildi.

Yorumlar