Cezaevindeki çocuklar için "ücretsiz mektup" uygulaması

- Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki 2 bin 500 çocuk tutuklu ve hükümlünün ücretsiz mektup göndermesine ilişkin uygulama başladı - Türk Kızılayı, çocukların ücretsiz mektuplaşmasını sağlayacak pulları cezaevi yönetimlerine teslim etti

Google Haberlere Abone ol
Cezaevindeki çocuklar için "ücretsiz mektup" uygulaması

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki 2 bin 500 çocuk tutuklu ve hükümlünün mektuplarını ücretsiz olarak göndermelerini sağlayacak uygulama hayata geçirildi.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla cezaevlerinde bulunan 2 bin 500 tutuklu ve hükümlü çocuğun mektuplarının ücretsiz gönderilmesi amacıyla Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğünce Türk Kızılayı ile görüşme yapıldı.

Görüşmeler sonunda cezaevlerindeki çocuk mahkumların mektuplarındaki pul masraflarının Türk Kızılayı tarafından karşılanması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine CTE Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılayı hükümlü veya tutuklu çocukların ailelerine, arkadaşlarına, istedikleri herhangi bir kişiye, kurum ve kuruluşlara yazdıkları mektupların ücretsiz gönderilmesine ilişkin protokole imza attı.

- Türk Kızılayı pulları teslim etti

Protokol gereğince Türk Kızılayı, çocukların ücretsiz mektuplaşmasını sağlamak için gerekli posta pullarını cezaevi yönetimlerine teslim etti.

Böylece, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü çocukların yazdıkları mektupların hiçbir ücret ödemeden gönderebilmelerini sağlayan uygulama hayata geçirildi.


Yorumlar