Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı

- Fuar Kadıköy İskelesi'nde, Adalet Bakanı Bozdağ, Vali Şahin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım, İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal ile İstanbul'daki adliyelerin başsavcılarının katıldığı törenle açıldı

Google Haberlere Abone ol
Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı

İSTANBUL (AA) - Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Kadıköy İskelesi'nde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Vasip Şahin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile protokolün katıldığı törenle açıldı.

Kadıköy İskelesi'nde kurulan fuar alanında Türkiye'deki 77 ceza ve infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi eserler ve ürünler sergileniyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, "insanın, insana bahşedilen en büyük emaneti" olduğunu kaydederek, "Her bir insanı kıymetlendirmek, hiçbirini israf etmemekle görev ve sorumlulukla mükellefiz" dedi.

Cezaevlerinden ayrılan insanların topluma yararlı, kendine güvenen, öz güveni gelişmiş, ne yapabileceğini düşünmeden hayata katılmalarının sağlanmasının devletin görevi olduğunu aktaran Şahin, son yıllarda bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Şahin, özellikle cezaevlerinin birer okula dönüştüğünü, insanların bir taraftan cezasını çekerken diğer taraftan eğitildiklerini, bilgilendirdiklerini, mesleki bilgi ve beceriyle donatıldıklarını kaydederek, "Biz bu insanları eğer bu halleriyle kabul edip bağrımıza basarsak, inşallah toplumdaki suç ve suçluluk oranının azalmasında elimizden gelen katkıyı sunmuş oluruz" dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise ceza infaz kurumlarında başta Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler olmak üzere birçok kurumla iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda geçen yıl okuma yazma birinci ve ikinci kademe kurslarına yaklaşık 15 bin, açık öğretim okuluna 7 bin 500, açık öğretim lisesine 17 bin, açık öğretim fakültesine yaklaşık 4 bin, 4 yıllık örgün lisans eğitimine 400, yüksek lisans öğrenimine 80, doktora eğitimine 8 hükümlü ve tutuklu olmak üzere toplam yaklaşık 44 bin hükümlü ve tutuklunun eğitim ve öğretimine devam ettiğini bildiren Yıldırım, bunun yanı sıra meslek edindirme kurslarının da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

İş yurtlarında çalışan hükümlülerin salıverildikten sonra iş bulma oranının 2014 yılında yüzde 40, 2015 yılında yüzde 56 olarak gerçekleştirildiğini aktaran Yıldırım, bu veriler iş yurtlarında verilen eğitimin kalitesini ve başarısını gösterdiğini ifade etti.

İstanbul Anadolu Başsavcısı Fehmi Tosun da Kadıköy'de ilk kez gerçekleştirilen bu fuarın ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Tosun, kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki protokol çerçevesinde Türkiye'de bulunan Ceza ve İnfaz Kurumunda görevli Albay Nasir Al Harbi, Türkiye'de kendilerine imkan sağlayan Adalet Bakanlığı ile ilgili kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve protokol, fuarın açılış kurdelesini keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Fuar, 18 Mayıs'a kadar görülebilecek.


Yorumlar