Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin dava

- Polis memurları Yumuşak ile Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin dava

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından müebbet hapsi istenen Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Sedat ve Hüseyin Aydın, Ömer Kılınç, Mehmet Naci Yılmaz, Lütfi ve Murat Abir ile tutuksuz sanık Hasan Işık telekonferans sistemiyle katıldı.

Sanık yakınları ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı tarafından savunmaları alınan sanıklardan Ömer Kılıç, daha önceki celsede yaptığı savunmayı tekrar ettiğini, atılı suçları kabul etmediğini, haksız yere tutuklu olduğunu iddia ederek, tahliyesini talep etti.

Sanık Murat Abir de 3 günlük evliyken gözaltına alındığını, bu nedenle eşinin ve ailesinin mağdur olduğunu belirtti. Diğer sanıklar ise bir önceki celsedeki yaptıkları savunmaları yineledi.

Murat Abir ve Lütfi Abir'in avukatı Serdal Çelik ise müvekkillerine yönelik suçlamaları reddettiklerini kaydederek, müvekkillerinin tutuklanmalarının tek sebebinin olaydan önce polislerin şehit edildiği dairenin karşısındaki daireyi düğün öncesi kiralamak olduğunu ileri sürdü.

Çelik, çevrede yaşayan vatandaşların olayın yaşandığı gün basına verdiği demeçlerde şehit olan polislerle evde üçüncü bir polisin bulunduğu söylentisinin yaygın şekilde dile getirildiğini aktardı.

Soruşturmanın çarpık ve eksik yapıldığını öne süren Çelik, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik belgelerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Terör örgütü PKK mensupları, 22 Temmuz 2015'de Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ı evlerinde şehit etmişti. Olayla ilgili Hasan Işık, Ömer Kılınç, Lütfi ve Murat Abir, Mehmet Naci Yılmaz, Sedat, Hüseyin ve Hasan Aydın ile Orhan Bulut gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Bulut ve Hasan Işık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanmıştı.

Yorumlar