Çevreyi kirletici etkisi yüksek işletmelere yeni düzenleme

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, işletmelerden istenen belgeler yeniden düzenlendi - Maden atığı bertaraf ve biyobozunur atık işleme tesisleri de "çevreyi kirletici etkisi yüksek işletmeler" arasına alındı

Google Haberlere Abone ol
Çevreyi kirletici etkisi yüksek işletmelere yeni düzenleme

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çevreyi kirletici etkisi yüksek işletmelerden istenen belgeler yeniden düzenlendi. Maden atığı bertaraf ve biyobozunur atık işleme tesisleri de bu işletmeler arasına alındı.

Bakanlıkça hazırlanan "Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişiklikle, yönetmelik ekinde yer alan listelere yeni çevre lisans konuları eklenerek kapsam genişletildi. Bu çerçevede "geçici faaliyet belgesi" ve "çevre lisansı" aşamasında istenen bilgi ve belgeler yeniden düzenlendi.

Çevreyi kirletici etkisi yüksek işletmelerin kapsamının genişletildiği yönetmelikle, bu işletmelerden istenecek belgelerde de yeni düzenlemelere gidildi.

- İstenen belgelerde değişiklik

"Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama ve Atık Kabul Tesisi" konulu çevre lisansı kapsamında yapılan başvurularda, "Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi", istenen belgelerin yer aldığı yönetmelik eklerine ilave edildi. Bu poliçenin ismi "Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası Poliçesi" olarak değiştirildi.

Ayrıca "Çevre İzin Belgesi" ile "Çevre İzin ve Lisans Belgesi" yenileme başvurularında, işletmenin belge verildiği aşamadaki fiziksel şartları sağlayıp sağlamadığının kontrolü ve yerinde tespit edilmesini sağlamak için yönetmelik eklerinde belirtilen bilgi, belge ve raporlara ilave olarak, İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı, Kapasite Raporu ve ÇED Yönetmeliği kapsamındaki kararın sunulması zorunluluğu getirildi.

- Maden atığı bertaraf tesisleri kapsama alındı

Yönetmelik değişikliğiyle maden atığı bertaraf tesisleri ve biyobozunur atık işleme tesisleri, "çevreye kirletici etkisi yüksek işletmeler" arasına alındı.

Bitkisel atık yağ depolama, atık akümülatör ara depolama ve ömrünü tamamlamış lastik ara depolama tesisleri ise "çevreye kirletici etkisi olan işletmeler" kapsamına dahil edildi.




Yorumlar