Çevre ve Şehirclik Bakanı Özhaseki, Şırnak'ta

- "Devletin buradaki vatandaşa karşı, özellikle şefkat kanadını uzattığı bir dönem başladı. İnşallah oraları da inşa ve ihya edip buradaki vatandaşların gönüllerini kazanma yolunda ciddi adımlar atıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çevre ve Şehirclik Bakanı Özhaseki, Şırnak'ta

ŞIRNAK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Devletin buradaki vatandaşa karşı, özellikle şefkat kanadını uzattığı bir dönem başladı. İnşallah oraları da inşa ve ihya edip buradaki vatandaşların gönüllerini kazanma yolunda ciddi adımlar atıyoruz." dedi.

Özhaseki, Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve korucu Naci Adıyaman için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene katıldı.

Bakan Özhaseki, törenin ardından yaptığı açıklamada, "Bir toprak parçasının vatan olması kolay olmuyor. Orada mutlaka uğruna fedakarlık eden, ezan için, bayrak için fedakarlık eden insanların kanları gerekiyor. Yüzyıllar boyunca Anadolu topraklarında biz yaşadık. İlk bu topraklara gelip yaşadığımız andan itibaren buraları vatan edebilmek adına birçok insan şehit oldu. Herhalde ailesinde şehit olmayan hiç kimse de yoktur. Çocukluğumuz hep bu şehit haberlerini dinleyerek geçti. Dedelerimizin askerlik hatıralarını dinleyerek geçti. Devletin kudretli tokadı her türlü teröristin ensesine inerken bir taraftan da şefkatli kollarını açması gerekiyor. Devlet PKK, PDY ve IŞİD'e karşı müthiş bir mücadele veriyor." ifadesini kullandı.

- Terör saldırıları

Özhaseki, bölgedeki terör saldırılarında yıkılan binalara değinerek, yıkılmış, dökülmüş, hasara uğramış binaların olduğunu, bu binaların onarılması, zarara uğrayan insanların da zararlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Özellikle Şırnak merkez ile 3 ilçesinde, Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde masum vatandaşlara ait binlerce evin yıkıldığına işaret eden Özhaseki, bu yerleşim yerlerindeki binaları da bir an önce inşa etmeye çalıştıklarını bildirdi.

Özhaseki, bir kısım yerlerde inşatların başladığını, bir kısım yerlerde ise inşaatların bitme aşamasına geldiğine dikkati çekerek, "Kimi yerlerde yeni tespitler yapıldığı için yeni işe başlıyoruz. Devletin buradaki vatandaşa karşı, özellikle şefkat kanadını uzattığı bir dönem başladı. İnşallah oraları da inşa ve ihya edip buradaki vatandaşların gönüllerini kazanma yolunda ciddi adımlar atıyoruz." diye konuştu.

Bakan Özhaseki daha sonra Şırnak Valiliğine geçerek Vali Ali İhsan Su ile görüştü.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti.


Yorumlar